Η ΕΠΟ και η ΟΠΑΠ ΑΕ ανανέωσαν τη συνεργασία τους για ακόμα τέσσερα χρόνια, όπως ανακοίνωσαν σε σημερινή εκδήλωση. Η ΟΠΑΠ θα αναλάβει σε συνεργασία με την ΕΠΟ την υποστήριξη και ανάπτυξη 125 Ακαδημιών ποδοσφαίρου μόνο για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, με στόχο να αυξάνει αυτόν τον αριθμό κάθε χρόνο.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, ο πρόεδρος της ΟΠΑΠ ΑΕ Καμίλ Ζίγκλερ, ο Κλάουντιο Ρανιέρι, ο Γιώργος Καραγκούνης και οι διεθνείς Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Λουκάς Βύντρα, Κώστας Φορτούνης και Χάρης Μαυρίας .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε την ανανέωση της κορυφαίας συνεργασίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μία τετραετής συνεργασία με την ΟΠΑΠ ΑΕ, που αφορά τις Εθνικές ομάδες, αλλά για πρώτη φορά θα υπάρξει συνεργασία και χορηγία για τις υποδομές του ποδοσφαίρου.

Έναν χώρο που έχουμε λειτουργήσει αρκετά καλά τα τελευταία χρόνια, αλλά με τη βοήθεια του ΟΠΑΠ, θα μπορέσουμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο σε αυτό το θέμα. Η ΕΠΟ είναι περήφανη για τη συνεργασία της με τον ΟΠΑΠ όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και τώρα που λειτουργεί με ένα νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Μπορούμε σε συνεργασία με τον ΟΠΑΠ, που βοηθάει διαχρονικά τον αθλητισμό, να ανεβάσουμε το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πιστεύω ότι στο τέλος αυτής της συνεργασίας θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και θα φανούν τα αποτελέσματά της. Ευελπιστώ να υπάρξει και νέα συνεργασία στη συνέχεια».

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Ζίνγκλερ, είπε με τη σειρά του: «Η ΟΠΑΠ είναι μεγάλος χορηγός της Εθνικής ομάδας. Η Εθνική ομάδα έχει προσφέρει έντονα συναισθήματα και πολλές φορές έχει κάνει περήφανη ολόκληρη την Ελλάδα. Αυτή η ομάδα έχει έναν χαρακτήρα ήθους, με τα ιδανικά του φερ πλέι και της ευγενούς άμιλλας. Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την ανανέωση της χορηγίας. Είναι μια επιτυχημένη συνεργασία που βασίζεται στο πάθος, στην αφοσίωση και στην επιτυχία. Θέλουμε να δώσουμε στην Εθνική την καλύτερη δυνατή υποστήριξη για να συνεχίσει να προσφέρει ωραίες στιγμές όσον αφορά στο καθαρό παιχνίδι. Και να δίνει το παράδειγμα στους νέους της χώρας. Ατενίζουμε το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στοχεύουμε στη νεολαία γιατί είναι το πολυτιμότερο κομμάτι της χώρας. Αναπτύσσουμε ένα πρόγραμμα υποστήριξης και εκπαίδευσης ποδοσφαιρικών Ακαδημιών. Μέσω της πολύτιμης συνεργασίας με την ΕΠΟ θα υποστηρίξουμε 125 Ακαδημίες ποδοσφαίρου για παιδιά 7-10 ετών, μόνο για την τρέχουσα σεζόν. Ελπίζουμε ότι στις επόμενες χρονιές αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί. Συνεργαζόμαστε με την ΕΠΟ σε αυτό το πρόγραμμα, να φέρουμε τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό και να εμπνεύσουμε ευγενείς αξίες στα παιδιά. Σύντομα θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα. Πέρα από αυτή την συνεισφορά η ΟΠΑΠ αποδεικνύει ότι είναι ένας Οργανισμός που υποστηρίζει όλα τα αθλήματα και υποστηρίζει όλη την οικονομία. Από το 2013 καταβάλλουμε στο Κράτος ένα νέο φόρο 30% που δεν υπήρχε έως τώρα. Το 2013 δώσαμε ένα ποσό 350 εκ. ευρώ. Είμαστε η εταιρεία που δίνει το μεγαλύτερο φόρο στο κράτος Καλή τύχη στην Εθνική στον αγώνα με την Φινλανδία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιώργος Καραγκούνης δήλωσε: «Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι αυτή την περίοδο που δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι να έχουμε τόσο μεγάλες χορηγίες σαν κι αυτή του ΟΠΑΠ. Είναι πολύ σημαντικό και ό,τι καλύτερο αυτή η στήριξη για τις Ακαδημίες. Ευχόμαστε να συνεχιστούν οι επιτυχίες και να συνεχίσουμε μαζί στον ίδιο δρόμο. Το νέο πρόγραμμα θα βοηθήσει πολύ στο μέλλον για να έρθουν νέες επιτυχίες».

Για τη νέα του θέση και τα ματς που έρχονται: «Όλα κυλούν ομαλά. Όλοι είμαστε συγκεντρωμένοι στα δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια. Ειδικά αυτό του Σαββάτου είναι πολύ δύσκολο. Εύχομαι να ξεκινήσουμε θετικά στο Ελσίνκι. Περιμένουμε πως και πως να έρθει η ώρα των αγώνων, να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης