Ο Θοδωρής Βλάχος μετά τον άθλο της Εθνικής Πόλο των ανδρών τόνισε ότι αυτή η ομάδα άξιζε ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν.

«Θα ήταν κρίμα να επιστρέφαμε με άδεια χέρια. Αξίζαμε ένα μετάλλιο και ευτυχώς φεύγουμε με το χάλκινο! Είναι τεράστια υπόθεση το γεγονός ότι καταφέραμε να πάρουμε απευθείας τον πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο», δήλωσε ο εθνικός προπονητής στο gazzetta.gr και πρόσθεσε σχετικά με τις προσδοκίες που είχε προτού αρχίσει η διοργάνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είχα πει στους παίκτες μου ότι πρέπει να στοχεύουμε ψηλά και τα κοιτάμε στα μάτια τους αντιπάλους. Δεν είχα κάνει λόγο για μετάλλια. Αυτό που τους είχα επισημάνει ήταν ότι πρέπει κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ήξερα ότι αν καταφέρουμε να φτάσουμε στην τετράδα όλα γίνονται!».

Για το παιχνίδι που στάθηκε σταθμός στην πορεία της ομάδας ο Θοδωρής Βλάχος τονίζει ότι: «Ήταν αυτό με την Αμερική. Ο τρόπος που φτάσαμε στη νίκη με ανατροπή βοήθησε πολύ στην ψυχολογία μας. Από εκεί και πέρα η κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο ήταν κάτι βατό».

Ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος κάθε άλλο παρά ανήσυχος ήταν για το γεγονός ότι ο Καμπάνια ξέρει την ελληνική νοοτροπία: «Μας είχε δει στην διοργάνωση και είχε διαπιστώσει ότι παίζουμε καλό πόλο. Το γεγονός ότι ήξερε λοιπόν, την ελληνική νοοτροπία, ότι δεν τα παρατάμε ποτέ σε συνδυασμό με το ότι η ομάδα διψούσε για διάκριση ήταν κάτι που μάλλον φόβιζε εκείνον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, για την αξία αυτού του χάλκινου μεταλλίου, ο Βλάχος, στο ντεμπούτο του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είπε: «Είναι η σημαντικότερη νίκη της καριέρας μου. Λίγοι έχουν την τύχη να τη ζήσουν, αφού αυτή η ομάδα δεν είναι συχνά σε τροχιά μεταλλίων, οπότε ναι νιώθω τυχερός που τα καταφέραμε».

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης: Στο βάθρο η Εθνική ομάδα Πόλο – τρίτη καλύτερη ομάδα του κόσμου!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης