Ο Δημήτρης Ιτούδης στάθηκε μετά την ήττα της Εθνικής από τη Γερμανία στις αποβολές Παπαγιάννη και Παπανικολάου, τονίζοντας πως αποσυντόνισαν τη «γαλανόλευκη».

«Παίξαμε με δύο ομάδες που υπάρχει πιθανότητα να προχωρήσουν και να πάνε στα μετάλλια. Σήμερα αντιμετωπίσαμε μια πραγματική ομάδα, ένα γκρουπ παικτών που είναι καιρό μαζί, που γουστάρουν να παίζουν μαζί και έχουν βρει χημεία. Το θετικό σε σχέση με το χθεσινό παιχνίδι ήταν πως αντιδράσαμε, ισοφαρίσαμε και είχαμε κάποιες προϋποθέσεις να περάσουμε μπροστά, με κάποιες βολές και κάποια σουτ. Εκεί χάσαμε τη συγκέντρωσή μας με κάποια σφυρίγματα που ήταν συζητήσιμα. Προφανώς δεν θέλω να μιλήσω για τη διαιτησία σε ένα φιλικό παιχνίδι, αλλά είναι γεγονός ότι αυτό που έγινε μας αποσυντόνισε και δεν μείναμε συγκεντρωμένοι στο δικό μας παιχνίδι. Γενικά θεωρώ πως μόνο να μάθουμε μπορούμε από αυτά τα φιλικά απέναντι σε δύο πολύ δυνατές ομάδες που εκτιμώ πως θα προχωρήσουν αρκετά», είπε και συνέχισε ο Ιτούδης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ζητούμενο είναι να είμαστε υγιείς και να πάμε έτοιμοι στον πρώτο μας τελικό, στο Παγκόσμιο Κύπελλο απέναντι στην Ιορδανία. Όλοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στην προπόνηση, έχουμε αυτογνωσία, αλλά χρειάζεται να είμαστε λίγο περισσότερο συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στο αγωνιστικό μας πλάνο, που δεν μπορεί να είναι το ίδιο όταν αντιμετωπίζουμε τις ΗΠΑ ή την Ιορδανία. Υπάρχουν μέρες δουλειάς μπροστά μας και υπάρχουν αρκετά στοιχεία που θέλουμε να βελτιώσουμε. Σήμερα δεν μας βοήθησε το γεγονός ότι αποβλήθηκαν ο Παπαγιάννης και ο Παπανικολάου, αλλά προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε. Θα πρέπει να βρούμε περισσότερους τρόπους να οδηγούμε τον αντίπαλο σε λάθη και να τα αξιοποιούμε σε πόντους. Σήμερα οδηγήσαμε σε αρκετά λάθη τη Γερμανία, αλλά δεν το κεφαλαιοποιήσαμε όπως θα έπρεπε».

Ο Κώστας Παπανικολάου ανέφερε: «Ο λόγος που έγιναν αυτά τα δυνατά φιλικά ήταν για να δούμε τις αδυναμίες μας και να δουλέψουμε πάνω σε αυτές. Παίξαμε απέναντι σε δύο πολύ δυνατές ομάδες, που θεωρούνται από τα φαβορί για τα μετάλλια. Είδαμε και κάποια καλά στοιχεία, αλλά και κάποια άλλα στα οποία πρέπει να δουλέψουμε. Βγάλαμε αρκετά ελεύθερα σουτ, αλλά δεν ήμασταν αρκετά εύστοχοι, ενώ στην άμυνα είχαμε καλές φάσεις, αλλά και κάποιες με προβλήματα. Το ζητούμενο πάντα είναι η νίκη, ακόμη και στα φιλικά, αλλά προέχει να δούμε πού βρισκόμαστε και να αξιοποιήσουμε το χρόνο που απομένει μέχρι το Παγκόσμιο. Υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα, υπάρχει ομοψυχία, παιδιά με διάθεση για δουλειά, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει αν αυτό φτάνει ή δεν φτάνει. Υπάρχει διάθεση να είμαστε ενωμένοι, να ακούει ο ένας τον άλλο. Έχουμε μια εβδομάδα να δουλέψουμε και να πάμε όσο πιο έτοιμοι γίνεται στο Παγκόσμιο».

Τέλος, ο Ντίνος Μήτογλου είπε: «Ήταν ένα ακόμη δύσκολο φιλικό, με πολλή ένταση και εκνευρισμό και από τις δύο ομάδες. Δείξαμε βελτίωση σε κάποια σημεία, αλλά υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία που πρέπει να βελτιώσουμε και να καλύψουμε κάποια κενά. Πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, δεν έχουμε άλλα φιλικά και πρέπει να παρουσιαστούμε όπως πρέπει στο Παγκόσμιο. Είχαμε απώλειες μέσα στο παιχνίδι, με τον Παπαγιάννη και τον Παπανικολάου, οι Γερμανοί έπαιξαν με μεγάλα κορμιά και το εκμεταλλεύτηκαν. Ήταν ένα καλό μάθημα και πρέπει να το αξιοποιήσουμε. Πάμε προπόνηση με προπόνηση, αγώνα με αγώνα. Πρέπει να είμαστε μια ομάδα που να παλεύει και στις δύο πλευρές του παρκέ σε κάθε κατοχή. Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης