Απόλυτα δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη της Μπαρτσελόνα ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος εκτιμά ότι η ομάδα μπορεί να περάσει στην επόμενη φάση.

Η κακή βραδιά στην επίθεση και το γεγονός ότι η ομάδα δεν πάλεψε απέναντι στον αντίπαλο, αποτελούν σύμφωνα με τον τεχνικό των Πειραιωτών τα «κλειδιά» της ήττας από τους Καταλανούς και την απώλεια της διαφοράς του +12.

Παρά τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, πλέον, ο Ολυμπιακός ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εκτιμά ότι δεν έχει χαθεί τίποτα και η ομάδα μπορεί να αναστρέψει το εις βάρος της σκηνικό.

«Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα πάλεψαν πιο σκληρά από εμάς και άξιζαν τη νίκη. Εμείς δεν παλέψαμε όσο μπορούσαμε. Συγχαρητήρια στη Μπαρτσελόνα, ο όμιλος είναι δύσκολος και συνεχίζουμε. Πιστεύω ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να προκριθούμε και συνεχίζουμε», είπε μεταξύ άλλων ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», ο οποίος παραδέχθηκε την καθοριστική συμβολή του Τζόι Ντόρσεϊ στη νίκη των Καταλανών:

«Είναι παίκτης με μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση. Γνωρίζει πολύ καλά τη σημασία τέτοιων παιχνιδιών. Πέτυχε κρίσιμους πόντους, ήταν καλός και αμυντικά. Η Μπαρτσελόνα έχει πολλούς τέτοιους παίκτες και γενικά νομίζω ήταν πολύ καλή στο παιχνίδι».

Τα περιθώρια στένεψαν περισσότερο σε ό,τι έχει να κάνει με την υπόθεση πρόκριση στα play offs, ωστόσο, ο Έλληνας προπονητής θεωρεί πως ο Ολυμπιακός μπορεί να βρεθεί στην επόμενη φάση: «Δεν είναι εύκολο να παίζεις με Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ εκτός έδρας. Πλέον τα παιχνίδια αυτά ανήκουν στο παρελθόν κι έχουμε μπροστά μας 4 εντός και 2 εκτός έδρας ματς. Πιστεύω στη δύναμη της έδρας, στη δύναμη της ομάδας και στους παίκτες και θεωρώ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».