Έτοιμο προς ψήφιση είναι το προεδρικό διάταγμα το οποίο προβλέπει την άμεση έκδοση άδειας κατεδάφισης της «Λεωφόρου», σύμφωνα με την «Πράσινη».

Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της συγκεκριμένης εφημερίδας, ο Δήμος Αθηναίων συνεδριάζει, χωρίς την παρουσία του επίσημου Παναθηναϊκού, και προχωράει στην κατεδάφιση του γηπέδου που αποτελεί τη φυσική έδρα του «τριφυλλιού».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο σχετικό ρεπορτάζ, την Πέμπτη συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας και εκεί δήλωσαν «παρών» εκπρόσωποι του δήμου και άνθρωποι της κατασκευαστικής εταιρείας «Μπάμπης Βωβός».

Η Επιτροπή, αφού άκουσε τα επιχειρήματα των παρισταμένων, στη συνέχεια εξέδωσε ομόφωνα τη θετική της γνωμάτευση, έτσι ώστε να προχωρήσει το σχέδιο προεδρικού διατάγματος, που θα σταλεί για ψήφιση.

Αυτό προβλέπει άμεση έκδοση άδειας για κατεδάφιση της ιστορικής έδρας των «πράσινων», για να εκδοθεί στη συνέχεια οικοδομική άδεια του εμπορικού κέντρου που θέλει να κάνει στον Βοτανικό η εταιρεία «Μπάμπης Βωβός».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα προχωρά από τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ, Νίκο Σηφουνάκη, και τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

Πάντως, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια και ετοιμάζει δυναμική αντίδραση, προκειμένου να μην προχωρήσει η ψήφιση του προεδρικού διατάγματος.

Μάλιστα, την ερχόμενη Τετάρτη η διοίκηση της «μάνας του πράσινου λόχου» σκοπεύει να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, για να αναλύσει τα δεδομένα της συγκεκριμένης υπόθεσης.