Η μεταγραφολογία άρχισε νωρίς για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έχουν βγει εκτός στόχων φέτος και έτσι κάνουν από τώρα τα σχέδιά τους για τη νέα σεζόν. Ο Ρουμάνος διεθνής αμυντικός Ντορίν Γκόιαν, τον οποίο είδε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο Βαζέχα, αλλά και ο Γρηγόρης Μάκος είναι στα πλάνα της ομάδας του «τριφυλλιού».

Τις επόμενες ημέρες έχει προγραμματίσει και ο Ρότσα ταξίδι στην Αργεντινή για να δει μεταγραφικούς στόχους.

Στο μεταξύ, στην Ολλανδία βρίσκεται από χθες ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε. Οι «πράσινοι» έχουν ρεπό σήμερα και ο Ολλανδός μετέβη στην πατρίδα του για προσωπικούς λόγους (για να αγοράσει ένα σπίτι) και παράλληλα θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση του Άγιαξ με την Μαρσέιγ για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Πιθανότατα, θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει και με τον Λεονάρντο του Άγιαξ, με τον οποίο έχει επαφές ο Παναθηναϊκός.

Την επόμενη εβδομάδα ο Τεν Κάτε αναμένεται να συζητήσει με τους μεγαλομετόχους του Παναθηναϊκού για τη νέα χρονιά.

Διαψεύδει τη μεταγραφολογία ο Αντωνίου

Τα δημοσιεύματα του Τύπου που συνδέουν ποδοσφαιριστές με τον Παναθηναϊκό όλο και πληθαίνουν. Γι αυτό το λόγο ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Κώστας Αντωνίου, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ξεκαθάρισε ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύουν, βάζοντας τέλος στην παραφιλολογία.

«Παρά το γεγονός ότι και ο προπονητής της ομάδας διέψευσε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου τα τρέχοντα μεταγραφικά σενάρια, ο καταιγισμός των σχετικών δημοσιευμάτων συνεχίζεται αμείωτος. Το γεγονός αυτό μόνο αποπροσανατολιστικά λειτουργεί για την ομάδα, η οποία σε αγωνιστικό επίπεδο οφείλει να μείνει προσηλωμένη στο στόχο της συμμετοχής (μέσω των πλέι οφ) στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2009-10. Σίγουρα, υπάρχει σχεδιασμός τόσο στο επίπεδο του νεοσυσταθέντος τμήματος σκάουτινγκ, όσο και στο επίπεδο του ποδοσφαιρικού τμήματος και είναι προφανές ότι, στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού, συνεργάτες του Παναθηναϊκού παρακολουθούν ποδοσφαιριστές (όπως συμβαίνει σε όλες τις ομάδες παγκοσμίως). Όλες αυτές οι δραστηριότητες, ωστόσο, ούτε ανακοινώσιμες είναι, ούτε έχουν κάποια ιδιαίτερη σημασία σ’ αυτό το στάδιο και συνεπώς τα όσα γράφονται και ακούγονται, όχι μόνο λαμβάνουν υπερβολικές διαστάσεις, αλλά, σε κάποιες περιπτώσεις, στερούνται και ουσιαστικής βάσης, με αποτέλεσμα να δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Σε ό,τι αφορά προσωπικές μου επαφές, είναι σκόπιμο να διευκρινιστεί ότι πολλές γίνονται στο πλαίσιο των σχέσεων του Παναθηναϊκού με άλλες ευρωπαϊκές ομάδες και δεν αποτελούν κατ’ ανάγκη επαφές με μεταγραφική προοπτική. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, όπου οι σχέσεις με αντίστοιχα κλαμπ έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία», αναφέρει με γραπτή του δήλωση ο Κώστας Αντωνίου.

(Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη 18 Μαρτίου, 12:03)