Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης η συνάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη με τον διοικητική ηγέτη της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ, Μάκη Αγγελόπουλο με θέμα της μετακόμιση της «Ένωσης» στο Ολυμπιακό Ακίνητο της Πάλης στα Άνω Λιόσια.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού δέχτηκε στο γραφείο του τον ισχυρό άνδρα της Ένωσης (1/10) και, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με θέμα συζήτησης το γηπεδικό ζήτημα του «δικεφάλου», δήλωσε: «Ξεκαθαρίστηκε η πρόθεσή της ΚΑΕ ΑΕΚ και η διάθεσή μας να αξιοποιηθεί το Ολυμπιακό Ακίνητο στα Άνω Λιόσια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως φαίνεται έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις, καθώς υπάρχει αρχική συμφωνία και διάθεση συνεργασίας και από τις δύο πλευρές, για να χρησιμοποιήσει η ΑΕΚ το Ολυμπιακό Ακίνητο, κίνηση που μπορεί να δώσει το σύνθημα για την αξιοποίηση κι άλλων Ολυμπιακών χώρων.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Αθλητισμού επισήμανε σχετικά: «Αυτή η συνεργασία θέλουμε να αποτελέσει την αρχή και για άλλες αξιοποιήσεις αθλητικών εγκαταστάσεων που έχουμε στη δικαιοδοσία μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ολυμπιακό Ακίνητο της Πάλης στα Άνω Λιόσια είχε περάσει με την τροπολογία «Ορισμός της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ως φορέα διαχείρισης και εκμετάλλευσης του Ολυμπιακού Κέντρου Άνω Λιοσίων», η οποία είχε ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής, από το Υπερταμείο στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και εν συνεχεία από τη ΓΓΑ στον Οργανισμό του ΣΕΦ, από τον οποίο θα πρέπει να γίνει παραχώρηση χρήσης, με μίσθωση, του κλειστού στην μπασκετική Ένωση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού:

«Είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον πρόεδρο και τα στελέχη της ΚΑΕ ΑΕΚ. Ξεκαθαρίστηκε η πρόθεσή τους και η διάθεσή μας, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί σωστά το Ολυμπιακό Ακίνητο στα Άνω Λιόσια και σε μία βάση νόμιμη, καθαρή και με διαφάνεια και από τις δύο πλευρές, έτσι ώστε και η Πολιτεία να δει ένα Ολυμπιακό ακίνητο να αξιοποιείται σωστά, αλλά και μία ομάδα, η οποία έχει μία ιστορία στο χώρο του μπάσκετ, να απολαμβάνει τα οφέλη ενός σύγχρονου γηπεδικού χώρου.

Ήδη, από σήμερα ξεκινάμε τη δουλειά. Δουλειά μετρημένη, σωστή, οργανωμένη και πάντοτε με διαφάνεια. Και με απόλυτη νομιμότητα. Είναι κάτι το οποίο ζητά και η διοίκηση της ΑΕΚ, το οποίο βεβαίως απαιτείται και από τη δική μας πλευρά, έτσι ώστε να γνωρίζουν άπαντες ότι μία αθλητική εγκατάσταση αξιοποιείται, μια ομάδα απολαμβάνει τα οφέλη, αλλά στο τέλος όλοι είμαστε ωφελημένοι από μία σωστή συνεργασία με καθαρούς όρους και διαδικασίες. Αυτή η συνεργασία θέλουμε να αποτελέσει την αρχή και για άλλες αξιοποιήσεις αθλητικών εγκαταστάσεων που έχουμε στη δικαιοδοσία μας, είτε εμείς, είτε το ΤΑΙΠΕΔ, είτε το ΕΤΑΔ και που… γερνούν! Γερνούν και διαλύονται!

Είναι ώρα, λοιπόν, να δούμε τον τρόπο, τη μέθοδο και είμαι βέβαιος ότι μπορεί να αποτελέσει αυτή η συνεργασία την αρχή για αξιοποίηση σε σειρά άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων. Και όλα αυτά θα γίνουν φυσικά με τη συνεργασία και τη συνεννόηση και των αθλητικών σωματείων που φιλοξενούνται σήμερα στην εγκατάσταση τη συγκεκριμένη και βεβαίως θα γίνει και με τη συνεργασία της αυτοδιοίκησης, πρώτου και δευτέρου βαθμού. Εκ των πραγμάτων απασχολεί το θέμα αυτό και την Περιφέρεια, αλλά κυρίως τον Δήμο της ευρύτερης περιοχής. Με αυτά, λοιπόν, ξεκινάμε τη συνεργασία και είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μάκης Αγγελόπουλος:

«Επιβεβαιώσαμε στον υφυπουργό Αθλητισμού την πρόθεσή μας για την αξιοποίηση του Ολυμπιακού Ακινήτου της Πάλης στα Άνω Λιόσια. Μας ξεκαθαρίστηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού ότι πρόθεση της Πολιτείας είναι να συνδράμει σε αυτήν την προσπάθεια αναβάθμισης και αξιοποίησης ενός Ολυμπιακού Ακινήτου, το οποίο θα αποτελέσει τον “πιλότο” και για επόμενα στοιχήματα. Συστήσαμε μια ομάδα εργασίας, θα κοιτάξουμε όλοι μαζί τα επόμενα βήματα, υπάρχουν νομικές εκκρεμότητες, οι οποίες πρέπει να λυθούν από κοινού. Η πρόθεση είναι ξεκάθαρη, νομίζω πως θα κινηθούμε και στους χρόνους που χρειάζονται, ώστε σύντομα να έχουμε κάτι ευχάριστο και ανακοινώσιμο για τον κόσμο μας».

Σε ερώτηση αν η πρόβλεψή του να μπει η ΑΕΚ τον Ιανουάριο στο γήπεδο του Δήμου Φυλής συγκεντρώνει πιθανότητες να πραγματοποιηθεί, ο Μάκης Αγγελόπουλος απάντησε: «Όταν μεσολαβούν αρκετές γραφειοκρατικές διαδικασίες που εμπλέκουν, πέραν του υπουργείου του Αθλητισμού, και άλλους φορείς, το ΣΕΦ, την ΕΤΑΔ, έχουμε πολλαπλά και παράλληλα πρωτόκολλα παράδοσης και παραλαβής και μία σειρά από γραφειοκρατικές διαδικασίες που δεν ελέγχονται ούτε από εμάς, ούτε από τον υπουργό, η πρόθεσή μας είναι αυτή… αλλά από εκεί και πέρα δεν εξαρτάται μόνο από εμάς, γιατί δυστυχώς υπάρχει αλληλοκάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ και άλλων φορέων. Προφανώς, αυτή είναι η πρόθεσή μας! Θα προσπαθήσουμε να το καταφέρουμε!»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης