Το… δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει, προκειμένου να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου στο Basketball Champions League για την αγωνιστική περίοδο 2019-20, έμαθε η ΑΕΚ. Και αυτό γιατί πραγματοποιήθηκε στην έδρα της FIBA, στην Ελβετία, η κλήρωση για το Final-8 της διοργάνωσης, το οποίο θα διεξαχθεί στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων το διάστημα 30 Σεπτεμβρίου-4 Οκτωβρίου.

Ο «Δικέφαλος», ο οποίος ήταν ήδη γνωστό ότι θα αντιμετωπίσει τη Νίμπουρκ από την Τσεχία στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης, θα αναμετρηθεί στους «4» με την ισπανική Σαραγόσα ή το νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στην ισπανική Τενερίφη και τη βελγική Οστάνδη για τους «16», η οποία θα διεξαχθεί στις 16 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εφόσον η Ένωση ξεπεράσει και αυτό το «εμπόδιο», θα αναμετρηθεί στον τελικό της διοργάνωσης με μία από τις Τουρκ Τέλεκομ, Ντιζόν, Νίζνι Νόβγκοροντ, Χάποελ Ιερουσαλήμ ή Μπούργος.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμούν δύο αναμετρήσεις για την ολοκλήρωση της φάσης των «16», οι οποίες, όπως ανακοινώθηκε, θα διεξαχθούν στις 16 Σεπτεμβρίου και θα αρχίσουν στις 21:30 ώρα Ελλάδας.

Τα ζευγάρια που προέκυψαν από τη σχετική κλήρωση έχουν ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

30 Σεπτεμβρίου

Τουρκ Τέλεκομ (Τουρκία) – Ντιζόν (Γαλλία) ή Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία)

Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ) – Μπούργος (Ισπανία)

1 Οκτωβρίου

Νίμπουρκ (Τσεχία) – ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ)

Σαραγόσα (Ισπανία) – Τενερίφη (Ισπανία) ή Οστάνδη (Βέλγιο)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (2 Οκτωβρίου)

Νικητής Τουρκ Τέλεκομ (Τουρκία) – Ντιζόν (Γαλλία)/Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία) vs Νικητής Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ) – Μπούργος (Ισπανία)

Νικητής Νίμπουρκ (Τσεχία) – ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ) vs Σαραγόσα (Ισπανία) – Τενερίφη (Ισπανία) ή Οστάνδη (Βέλγιο)

Ο αγώνας για την τρίτη θέση και ο τελικός θα διεξαχθούν την Κυριακή 4 Οκτωβρίου. Οι ώρες έναρξης θα καθοριστούν εν ευθέτω χρόνω.

Η σχετική ανακοίνωση καταλήγει επισημαίνοντας ότι «η απόφαση αναφορικά με την παρουσία φιλάθλων στο γήπεδο θα ληφθεί σύμφωνα με τους κανόνες και τους κανονισμούς που έχουν θέσει οι ελληνικές αρχές».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης