Ο Καρλ Ίνγκλις παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, δηλώνοντας ευχαριστημένος από την εμπειρία του στην ΑΕΚ μέχρι στιγμής, αν και παραδέχτηκε πως του είναι δύσκολο να προσαρμοστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ.

Ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης (21π.), στη νίκη επί του Απόλλωνα Πατρών (67-64) εξέφρασε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ πως ο στόχος της παρουσίας στα πλέι οφ της Α1 είναι εφικτός για τους «κιτρινόμαυρους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι μια συναρπαστική περίοδος για μένα, είναι μια αλλαγή, κάτι διαφορετικό. Πάντα με… ιντρίγκαρε η Αθήνα και η Ελλάδα και μου δόθηκε η ευκαιρία να ενταχθώ στην ΑΕΚ σε μια περίοδο που κάνει αλλαγές και προσπαθεί να επανέλθει στην κορυφή. Με συναρπάζει η ευκαιρία που μου δόθηκε,» δήλωσε αρχικά ο Καναδός σούτινγκ γκαρντ και εν συνεχεία σχολίασε για τις πρώτες εντυπώσεις του από το ελληνικό πρωτάθλημα:

«Είναι δύσκολο να προσαρμοστώ. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ διαφορετικό από το ισπανικό που είναι πολύ πιο γρήγορο. Το παιχνίδι εδώ είναι σκληρό, οι ομάδες είναι αμυντικές. Θα χρειαστώ λίγο χρόνο να κάνω αλλαγές, αλλά είμαι ευχαριστημένος από όλες τις πλευρές μέχρι τώρα».

Κληθείς να απαντήσει το πόσο δύσκολο είναι να προσαρμοστεί ένας επιθετικός παίκτης -όπως αυτός- σε ένα πρωτάθλημα που δίνει έμφαση στις άμυνες, είπε: «Το θέμα είναι να συνηθίσω στον τρόπο που σφυρίζουν οι διαιτητές και το στυλ παιχνιδιού, τις αποστάσεις κ.λ.π. Δεν με γνωρίζουν εδώ, δεν τους γνωρίζω, πρέπει να μάθουμε ο ένας τον άλλο. Πρέπει επίσης να ενταχθώ σε μια καινούρια ομάδα. Είμαι εδώ μόνο τρεις εβδομάδες, αλλά νιώθω ότι κάθε μέρα γίνομαι πιο δυνατός και καλύτερος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την πολύ καλή απόδοσή του στη νίκη της ΑΕΚ επί του Απόλλωνα, ο Ίνγκλις σχολίασε: «Έπαιξα καλά. Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι η ομάδα νίκησε. Πέτυχα κάποια καλά σουτ για να βοηθήσω την ομάδα. Η νίκη, όμως, ήταν πολύ σημαντική, γιατί αλλάξαμε προπονητή, αλλάξαμε σύστημα, αλλάξαμε τα πάντα.

Είναι σημαντικό ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες προερχόμενοι από νίκη. Είναι καλό για την ομάδα», ενώ συμπλήρωσε ότι: «Πάντα υπάρχει πίεση. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα, έχει πολλούς φίλους και πάντα υπάρχει πολύ πίεση. Είμαι συνηθισμένος. Σε κάθε πρωτάθλημα πρέπει να νικάς για να επιβιώνεις. Για μένα πρέπει να βελτιωνόμαστε ως ομάδα κάθε μέρα, θα υπάρχουν ήττες και νίκες, το σημαντικό είναι να βελτιωνόμαστε καθημερινά γιατί στο τέλος της σεζόν μπορείς να έχεις… εικόνα».

Eρωτηθείς για τους στόχους της ΑΕΚ τη φετινή αγωνιστική χρονιά, τόνισε: «Εκείνο που εύχομαι είναι να συνεχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι. Για μένα μπορούμε να παλέψουμε για τα πλέι οφ και αν φτάσουμε εκεί… όλα μπορούν να συμβούν. Το “κλειδί” είναι να είναι συνεχίζουμε να “χτίζουμε”. Έχουμε χρόνο να βελτιωθούμε και να παλέψουμε και αυτό πρέπει να κάνουμε τώρα».

Καταλήγοντας ο Ινγκλις έστειλε μήνυμα προς τους φιλάθλους της Ένωσης, μέσω της ιστοσελίδας του ΕΣΑΚΕ, τονίζοντας: «Η υπόσχεση είναι ότι κάθε μέρα θα παλεύω και θα αγωνίζομαι. Θα υπάρχουν νίκες και ήττες, αλλά κάθε μέρα ανεξάρτητα αν είμαι “καυτός” ή όχι, θα παλεύω. Και θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα να νικήσει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης