Πίστωση χρόνου από τους φιλάθλους της ΑΕΚ ζήτησε ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης στην Α1, Καρλ Ίνγκλις, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ στο facebook.

Ο Καναδός φόργουορντ μίλησε για τη νίκη απέναντι στον Κόροιβο, το παιχνίδι που ακολουθεί –μετά τη διακοπή- με τον Πανιώνιο, τη συνέχεια της σεζόν, αλλά και για την προσωπική απόδοσή του. «Τους τελευταίους μήνες έχουν προστεθεί αρκετοί παίκτες στο ρόστερ, άλλαξε και ο προπονητής, οπότε χρειάζεται λίγος χρόνος ώστε να βρούμε “χημεία” μεταξύ μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι γεγονός ότι οι πολλές αλλαγές δεν βοηθούν στο να αποκτήσουμε συνοχή ως ομάδα. Όσοι ήρθαμε πιο μετά, χρειαζόμασταν μία περίοδο προσαρμογής, αλλά θεωρώ ότι, όσο μαθαίνουμε ο ένας τον άλλο, τόσο καλύτερα θα παίζουμε» τόνισε ο Ινγκλις.

Αρχικά δήλωσε: «Τώρα είμαστε καλύτερα από άποψη αποτελεσμάτων σε σχέση με την αρχή της σεζόν. Όταν ήρθα στην ομάδα είχαμε ήδη αρνητικό ρεκόρ, καθώς είχαμε υποστεί κάποιες ήττες, αλλά όσο περνούν οι αγώνες θα γινόμαστε καλύτεροι. Θεωρώ ότι στον δεύτερο γύρο θα βελτιώσουμε περισσότερο τη βαθμολογική συγκομιδή μας».

Σχετικά με τα δύο πρόσωπα που έδειξε η ΑΕΚ στη νίκη επί του Κοροίβου, ο Ινγκλις παραδέχθηκε: «Ναι, συνέβη αυτό, αλλά ένα παιχνίδι είναι. Όλα μπορούν να συμβούν. Σε κάποιον αγώνα μπορεί να έχεις σταθερή απόδοση, σε κάποιον άλλο μπορεί να ξεκινήσεις άσχημα στην αρχή και να ανεβάσεις στροφές προς το τέλος. Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι πήραμε τη νίκη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επόμενος αντίπαλος της ΑΕΚ στην Α1 είναι ο Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη. «Η αναμέτρηση με τον Πανιώνιο είναι πολύ σημαντική για μας. Πρέπει να κερδίσουμε, γιατί μετά θα ακολουθήσουν δύο μεγάλα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω πολλά για τον Πανιώνιο, αλλά περιμένουμε ένα σκληρό αγώνα, γι’ αυτό και πρέπει να παίξουμε με ένταση. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι σ’ αυτό το ματς» κατέθεσε ο Ινγκλις.

Στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ έχει έξι νίκες σε επτά αγώνες. «Κάθε φορά που παίζουμε στην έδρα μας νιώθουμε καλύτερα. Είναι φυσιολογικό αυτό και συμβαίνει σε όλα τα σπορ, όχι μόνο στο μπάσκετ. Έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, που μας βοηθάει, ενώ στο ΟΑΚΑ παίζουμε ένα διαφορετικό στιλ μπάσκετ σε σχέση με εκτός έδρας ματς. Στην έδρα σου παίζεις με μεγαλύτερη ένταση, έχεις καλύτερο ρυθμό στο παιχνίδι σου, νιώθεις πιο άνετα» υπογράμμισε, για να αναφερθεί στην προσωπική απόδοσή του:

«Προσωπικά, δεν κάνω κάτι διαφορετικό. Είμαι σουτέρ και σε όλες τις ομάδες που έπαιξα μέχρι στιγμής στην καριέρα μου συνήθιζα να σκοράρω. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να βοηθάω την ομάδα μου να κερδίζει, με όποιο τρόπο μπορώ για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Στο τέλος κατέθεσε την άποψή του για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αρκετά ανταγωνιστικό και δυνατό. Όλες οι ομάδες είναι καλές. Κάθε αγώνας έχει τη δυσκολία του και τις ιδιαιτερότητες του, ενώ κανένα αποτέλεσμα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Για μένα, κάθε παιχνίδι στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι μία καινούρια εμπειρία.

Όσο για την ΑΕΚ, θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Θεωρώ ότι, αν παραμείνουμε υγιείς, τότε μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό. Το πιο σημαντικό είναι να πιστεύουμε στον εαυτό μας και όλα θα πάνε καλά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης