Σύνθημα νίκης εν όψει του εκτός έδρας αγώνα με την Μπάμπεργκ, προκειμένου η ΑΕΚ να δώσει απαντήσεις, μετά τη συντριβή από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, έστειλε ο Λούκα Μπάνκι σε δηλώσεις του στο επίσημο site της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ.
Παράλληλα ο Ιταλός κόουτς της «Ένωσης» χαρακτήρισε την παρέα του Ζήση ως μία από τις διεκδικήτριες του τροπαίου, ενώ αναφέρθηκε και στο πέρασμά του από τον πάγκο της γερμανικής ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λούκα Μπάνκι στο aekbc.gr:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
– Για τον βαθμό δυσκολίας της αναμέτρησης με την Μπάμπεργκ: «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ματς. Αντίπαλός μας μία ομάδα, που όλοι, από το ξεκίνημα του Basketball Champions League, πιστεύουν ότι θα είναι από τις διεκδικήτριες του τροπαίου».

– Για τις διαφορές που υπάρχουν σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου: «Η Μπάμπεργκ έχει πλέον περισσότερους παίκτες. Το ρόστερ, που διαθέτει είναι ένα από τα πιο δυνατά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο ματς. Η Μπάμπεργκ θα θέλει να εμφανίσει όλη της τη δύναμη απέναντι στην πρωτοπόρο του Ομίλου. Προτεραιότητά μας θα είναι να ελέγξουμε την επιθετική της έφεση, την οποία εκφράζουν μέσα από τη δημιουργία των γκαρντ, κυρίως ο Τάιους και ο Ζήσης. Έχει καλούς σουτέρ, όπως οι Τέιλορ, Γέλοβατς, Χίκμαν. Οι ψηλοί τους, Ρούμπιτ, Αλεξάντερ, Χάρις δίνουν πολλές βοήθειες. Πρέπει να παίξουμε υψηλού επιπέδου άμυνα. Να παίξουμε με συγκέντρωση και ένταση».

– Για την αντίδραση της ομάδας του μετά από το άσχημο αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ:
«Η έδρα της Μπάμπεργκ είναι μία από τις δύσκολες στο Basketball Champions League. Γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, όπως προανέφερα. Αν φύγουμε με νίκη από εδώ (Βαμβέργη) θα είναι μία “απάντηση” μετά την εμφάνιση και ήττα στο ΣΕΦ. Και μία ξεκάθαρη “δήλωση” ότι θέλουμε την πρωτιά στον όμιλο».

– Για το αν υπάρχει έξτρα κίνητρο για τον ίδιο ή για την Μπάμπεργκ: «Πιστεύω και για τους δύο. Κάνω πλάκα… όμως. Για τον Ηλία Καντζούρη θα είναι κυρίως μια ξεχωριστή βραδιά αύριο, όχι για μένα. Διότι εκείνος διετέλεσε προπονητής τέσσερα χρόνια εδώ. Αυτό που συνειδητοποίησα στη διάρκεια της παραμονής μου στη Βαμβέργη είναι, ότι πραγματικά εκτιμούν τους ανθρώπους, που έχουν δουλέψει γι’ αυτούς. Οπότε περιμένω μια ενθουσιώδη υποδοχή προς τον Ηλία. Ήταν από τους πρωταγωνιστές της περιόδου των επιτυχιών της Μπάμπεργκ».

– Για το πέρασμά του από την Μπάμπεργκ:
«Είχα αυτό το προνόμιο την περασμένη περίοδο. Προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα και την πόλη να βγουν από μία δύσκολη κατάσταση. Και πιστεύω ότι κι εγώ από την πλευρά μου συνέβαλα ώστε να “σωθεί” μία χρονιά, που έδειχνε πολύ δύσκολη. Παλέψαμε μέχρι τέλους ώστε να υπερασπιστούμε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Γερμανίας. Από την πλευρά μου, έχω λοιπόν μόνο καλές αναμνήσεις. Θα είναι χαρά μου να μπω ξανά στο “Brose Arena”, ως αντίπαλος, όχι ως εχθρός, αλλά σίγουρα με μία μεγάλη επιθυμία να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει μια πολύ σημαντική νίκη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης