Παρουσία των τεσσάρων προπονητών και αρχηγών των ισάριθμων ομάδων που ρίχνονται την Πέμπτη (1/10), στη «μάχη» του final-8 του Basketball Champions League, στο ΟΑΚΑ, συνεχίστηκε, σε εξωαγωνιστικό επίπεδο, η διοργάνωση που θα κρίνει τον τροπαιούχο του 2020.

Από πλευράς προπονητών, στο πάνελ βρέθηκαν ο τεχνικός της ΑΕΚ Ηλίας Παπαθεοδώρου, ο κόουτς της τσεχικής Νίμπουρκ Όρεν Αμιέλ, ο προπονητής της Σαραγόσα Ντιέγκο Οκάμπο και αυτός της Τενερίφης, Τσους Βιδορέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν συνεχεία τον λόγο πήραν οι τέσσερις αρχηγοί, με πρώτον τον Νίκο Ζήση, ακολούθησε ο ηγέτης της Νίμπουρκ Βόιτεκ Χρούμπαν, ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκαν ο Ντίλαν Ένις της Σαραγόσα και ο Βραζιλιάνος γκαρντ, Μαρσελίνιο Ουέρτας της Τενερίφης.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, δήλωσε: «Θέλουμε να μπούμε και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο 100% και να παίξουμε καλό μπάσκετ. Θα μας λείψει πολύ ο κόσμος, αλλά δεν έχουμε επιλογή και αυτό είναι κάτι που επηρεάζει όλες τις ομάδες».

Ο αρχηγός της ΑΕΚ, Νίκος Ζήσης, έδωσε το «κέλευσμα» για τη νίκη κόντρα στη Νίμπουρκ λέγοντας: «Πάντα σε τέτοια τουρνουά το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό. Απέναντι μάλιστα σε μια ομάδα που έχει παίκτες της εθνικής Τσεχίας που είδαμε πόσο καλά πήγε στο τελευταίο παγκόσμιο κύπελλο. Έχει και τον ίδιο προπονητή, άρα θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και χρειάζεται ένα πολύ καλό παιχνίδι από εμάς για να φτάσουμε στη νίκη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως γνωστόν η αυλαία του final-8 του ΒCL ανοίγει σήμερα στο ΟΑΚΑ. Στις 18:30 θα διεξαχθεί ο προημιτελικός Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)-Μπούργκος (Ισπανία), ενώ στις 21:30 θα γίνει το τζάμπολ του αγώνα Τουρκ Τέλεκομ (Τουρκία)-Ντιζόν (Γαλλία).

Την Πέμπτη (1/10) ολοκληρώνεται η προημιτελική φάση με την ΑΕΚ να υποδέχεται την Νίμπουρκ (18:30) και τη Σαραγόσα να αντιμετωπίζει την Τενερίφη (21:30) στο Κλειστό του ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης (30/9) για το final-8 του Basketball Champions League:

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου τόνισε: «Θέλουμε να μπούμε και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο 100% και να παίξουμε καλό μπάσκετ. Θα μας λείψει πολύ ο κόσμος, αλλά δεν έχουμε επιλογή και αυτό είναι κάτι που επηρεάζει όλες τις ομάδες, άρα θα πρέπει να προσαρμοστούμε. Αξίζουν συγχαρητήρια στο BCL που μας δίνει την ευκαιρία να τελειώσουμε τη σεζόν στο γήπεδο. Είναι ευκαιρία για μας να έχουμε μια καλή παρουσία. Παίζουμε απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα όπως έχει δείξει τα τελευταία χρόνια με καλό προπονητή και ξεκάθαρο πλάνο. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Είναι πολύ σημαντικό να κοντρολάρουμε το παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση. Όλες οι ομάδες είχαν λίγο χρόνο να προετοιμαστούν και για αυτό είναι πολύ βασικό να είμαστε πνευματικά έτοιμοι. Παίζουμε απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης όσον αφορά την αμυντική της λειτουργία. Ο Σλότερ μας έλειψε πολύ τις τελευταίες 20 ημέρες και είναι από τους πλέον κομβικούς μας παίκτες. Έχουμε προσπαθήσει να διορθώσουμε κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες το αποτέλεσμα θα το δούμε αύριο στο γήπεδο».

Από την πλευρά του ο αρχηγός της «Βασίλισσας», Νίκος Ζήσης ανέφερε: «Πολύ μεγάλη ευκαιρία για μας να παίζουμε σε ένα τόσο σημαντικό τουρνουά στην Αθήνα και είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που θα αγωνιστούμε απέναντι σε πολύ καλές ομάδες. Βλέπουμε ξεχωριστά το κάθε παιχνίδι ενώ γνωρίζουμε ότι οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες. Δεν θα έχουμε τον κόσμο μας της ΑΕΚ δίπλα μας και αυτό μας λυπεί, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να τον κάνουμε υπερήφανο. Έχουμε την εμπειρία να ανταποκριθούμε σε τέτοια παιχνίδια όσο και αν οι συνθήκες είναι δύσκολες και ιδιαίτερα με την απουσία του κόσμου. Είναι καλύτερα ακόμα και να παίζεις μπροστά στο κοινό του αντιπάλου σου από το να αγωνίζεσαι μπροστά σε άδεις κερκίδες, όμως πρέπει να προσαρμοστούμε. Πάντα σε τέτοια τουρνουά το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό. Απέναντι μάλιστα σε μια ομάδα που έχει παίκτες της εθνικής Τσεχίας που είδαμε πόσο καλά πήγε στο τελευταίο παγκόσμιο κύπελλο. Έχει και τον ίδιο προπονητή, άρα θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και χρειάζεται ένα πολύ καλό παιχνίδι από εμάς για να φτάσουμε στη νίκη».

Ο προπονητής της Νίμπουρκ Όρεν Αμιέλ επισήμανε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε για τη συμμετοχή μας σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση καθώς θα είναι η πρώτη φορά. Χτίζεις χαρακτήρα στις μεγάλες στιγμές και αυτό θέλουμε να κάνουμε και τώρα. Πάντα κοιτάμε μπροστά καθώς είναι μια νέα χρονιά. Μέχρι το Μάρτιο είχαμε ένα εξαιρετικό αμυντικό πλάνο και ήμασταν από τις καλύτερες ομάδες σε αυτό τον τομέα. Για αυτό προσπαθήσαμε να αποκτήσουμε και τώρα παίκτες που να μπορούν να το εξυπηρετήσουν».

Ο αρχηγός της ομάδας της Τσεχίας Βόιτεκ Χρούμπαν σχολίασε: «Νιώθουμε ευτυχισμένοι που είμαστε εδώ και θέλουμε να δείξουμε ότι δίκαια βρισκόμαστε ανάμεσα στους κορυφαίους. Έχουμε μια ομάδα πολύ δεμένη και πέρυσι είχαμε κάνει 31 νίκες στη σειρά κάτι που δείχνει και τη συγκέντρωσή μας όσο και αν τα παιχνίδια στο τσεχικό πρωτάθλημα είναι πολύ πιο βατά σε σχέση με αυτά σε άλλα πρωταθλήματα. Έχουμε παίξει με την ΑΕΚ αρκετές φορές, η πιο επώδυνη ανάμνηση ήταν η ήττα μας το 2018 στην έδρα μας. Νομίζω ότι η εφετινή ομάδα της ΑΕΚ είναι εφάμιλλή με την ομάδα που είχε πάρει τότε τον τίτλο».

Ο προπονητής της Σαραγόσα, Ντιέγκο Οκάμπο, υπογράμμισε: «Είμαστε εδώ και κάνουμε τα όνειρά μας. Ουσιαστικά τελειώνουμε τη περασμένη σεζόν, αρχίζοντας την επόμενη και αυτό είναι λίγο ιδιαίτερο. Έχουμε αλλαγές σε σχέση με πέρυσι, ξέρουμε ότι είναι δύσκολο το έργο μας απέναντι στην Τενερίφη αλλά θα κάνουμε την προσπάθειά μας. Είναι λογικό να έχουμε έντονες διακυμάνσεις στην απόδοσή μας σε τέτοια χρονική στιγμή. Μπορεί να γνωριζόμαστε καλά οι δύο αντίπαλοι αλλά πάντα κάνεις προσαρμογές στο παιχνίδι σου και θα το δούμε αυτό στον αγώνα. Είναι πρόκληση και για μένα και για την ομάδα μου να αρχίζουμε τη σεζόν με μια τόσο μεγάλη διοργάνωση».

Ο αρχηγός της ισπανικής ομάδας Ντίλαν Ενις τόνισε: «Με όλα αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο σήμερα, θεωρώ ευλογία το ότι είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε ένα τρόπαιο. Στη Σαραγόσα έχω βρει το σπίτι μου και κάνω αυτό που αγαπάω σε ένα σύλλογο που ξεχωρίζει για το ομαδικό της πνεύμα. Είναι πολύ όμορφο που είναι εδώ μαζί, στο ίδιο ξενοδοχείο και ο αδελφός μου Τάιλερ που παίζει στην Τούρκ Τέλεκομ. Δεν ξέρω αν θα βρεθούμε αντίπαλοι, στη συνέχεια, θα ήταν πολύ ωραίο».

Ο τεχνικός της Τενερίφης Τσούς Βιδορέτα είπε από την πλευρά του: «Είναι το τρίτο μας φάιναλ φορ. Μεγάλη στιγμή να ξεκινάς τη σεζόν διεκδικώντας ένα τρόπαιο. Τελειώσαμε τη χρονιά χωρίς κόσμο, ενώ και τώρα παίζουμε επίσης σε άδειο γήπεδο. Όμως εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Πρόκειται για μια νέα διοργάνωση και όσο και αν γνωριζόμαστε καλά από την Ισπανία με τη Σαραγόσα θα έχουμε προσαρμογές να κάνουμε στο παιχνίδι μας και οι δύο ομάδες. Δεν είμαστε το μεγάλο φαβορί ούτε στον αγώνα αλλά ούτε στη διοργάνωση».

Τέλος, ο Βραζιλιάνος γκαρντ Μαρσελίνο Ουέρτας επισήμανε: «Όλες οι δυσκολίες είναι μέρος του παιχνιδιού, για αυτό και έχουμε ξεχάσει την ταλαιπωρία του ταξιδιού και συγκεντρωνόμαστε στον αγώνα. Η αντίπαλός μας είναι μια ομάδα που έχει πολλούς ικανούς παίκτες και για να έχουμε επιτυχία θα πρέπει να εκτελέσουμε με απόλυτη ακρίβεια το πλάνο μας ιδιαίτερα στην αμυντική λειτουργία. Δεν υπάρχει μυστικό το να είσαι σε καλή κατάσταση σε αυτή την ηλικία. Απλά πρέπει να προσέχεις το σώμα σου, να μην τα ξέρεις όλα αλλά να μαθαίνεις κάθε μέρα και να είσαι πιο πεινασμένος ακόμα και από τους νέους παίκτες της ομάδας».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης