Στην ανωτερότητα της Νίζνι στο παιχνίδι στο Αλεξάνδρειο, αλλά και πως η ομάδα του θα ορθώσει… ανάστημα και θα γίνει δυνατότερη από τις ήττες της, εστίασε ο Βαγγέλης Αγγέλου μετά το ματς του Άρη με τη ρωσική ομάδα, για το Β’ προκριματικό γύρο του Champions League. Ο τεχνικός των «κίτρινων» είπε, αρχικά:

«Η Νίζνι, ήταν καλύτερη από μας. Είχαμε ένα πάρα πολύ άσχημο ημίχρονο. Οι αιτίες είναι πολύ απλές. Πρώτον, είμαστε έτσι σαν λαός. Είμαστε στο πρέπει και θέλουμε να τελειώσει ένα παιχνίδι πριν καν αρχίσει και νομίζουμε ότι έχουμε περάσει. Τα παιχνίδια δεν είναι έτσι, ειδικά για μια ομάδα που είχε δύο πολύ δύσκολα ταξίδια σε Γεωργία και Ρωσία. Κάποια στιγμή πιστεύουμε ότι μπορούμε να ελέγξουμε παιχνίδια με ομάδες πιο έμπειρες, με αντιπάλους που έχουν χιλιόμετρα στην Ευρώπη. Πολύ απλά ήταν καλύτεροι, δεν μπήκαμε στο παιχνίδι. Δεν ήμασταν έτοιμοι ψυχολογικά γι’ αυτό το παιχνίδι, δεν ήμασταν έτοιμοι οργανωτικά και η πίεση γύριζε εναντίον μας όσο περνούσε η ώρα. Ήταν σα να φορούσαμε κουκούλα και δεν βλέπαμε. Η ενέργειά μας αποσυντόνισε τη Νίζνι σε όλο το παιχνίδι και κάποια στιγμή μπήκαν και 2-3 σουτ, μπήκε κι ο κόσμος στο παιχνίδι, αλλά και πάλι από εκεί και πέρα οι αποφάσεις μας ήταν πολύ άσχημες. Αρκεί να δει κανείς τα στατιστικά του πρώτο ημιχρόνου, τις κατηγορίες που είναι πυλώνες ενός παιχνιδιού και θα καταλάβει».

Κατέληξε ο Αγγέλου, λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Ξέρουμε ότι ο δρόμος μας είναι ανηφορικός, αλλά θα τον ανέβουμε σίγουρα. Θα μάθουμε από τις ήττες και θα είμαστε δυνατοί. Το να κατεβάζεις τα κεφάλια και να λες δικαιολογίες, τη σημερινή εποχή δε λέει κάτι. Κάναμε ένα κακό παιχνίδι. Είπα στους παίκτες ότι προσωπικά δεν ετοίμασα καλά το παιχνίδι. Θα πρέπει να το ψάξουμε όλοι μαζί. Όλοι έχουν ευθύνες. Είναι 28 Σεπτεμβρίου, η χρονιά δεν έχει αρχίσει ακόμα και ο σύλλογος έχει ένα μεγάλο δρόμο εκπροσώπησης του ονόματός του να διαβεί. Αλίμονο αν ψάξουμε δικαιολογίες ή αφήσουμε την απογοήτευση να μας κυριεύσει».

«Μετά την ήττα μας και το τραγικό παιχνίδι που κάναμε στη Ρωσία, ξέραμε ότι έπρεπε να έρθουμε στη Θεσσαλονίκη για να κερδίσουμε. Ο Ζμπάνοφ ήταν το… κλειδί του αγώνα για μένα, είναι αυτός που δε φοβάται κανέναν, είναι αυτός που βγάζει ενέργεια και δίνει το παράδειγμα πως πρέπει να μάχεσαι για κάθε κατοχή. Ο Αρης έπαιξε καλά στο Νόβγκοροντ, ήθελε να κερδίσει, αλλά ήμασταν καλύτεροι σήμερα», δήλωσε ο τεχνικός της Νίζνι, Ζόραν Λούκιτς.