Το απόγευμα της Δευτέρας (13/01) πραγματοποίησε τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του ΑΡΗ ο Μίλαν Μίνιτς, στην αίθουσα Τύπου «Ηλίας Ζυγούρης» πριν από την απογευματινή προπόνηση της ομάδας.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Μίνιτς υπογράμμισε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στον ΑΡΗ, ξέρω τι όνομα έχει και ξέρω ότι έχει και οργάνωση. Η Διοίκηση είναι οργανωμένη και η ομάδα έχει καλό προπονητικό τιμ. Ο ΑΡΗΣ και η Ελλάδα είναι ένα μεγάλο κίνητρο για μένα μετά από τόσα χρόνια που λείπω. Αγαπώ τη χώρα, ζούσα καλά εδώ, στην Ελλάδα και στην ομάδα. Ξέρω ότι με περιμένει δύσκολη δουλειά, γιατί η ομάδα αποτελείται από νεαρούς, αλλά αυτό αγαπάω να κάνω, να δουλεύω στο γήπεδο. Έχουμε καλή κατάσταση, έχουμε το γήπεδο ό,τι ώρα θέλουμε, για όση ώρα θέλουμε, τα γραφεία και η Διοίκηση είναι οργανωμένα» και αναφορικά με το αν έχει παρακολουθήσει παιχνίδια της ομάδας, τόνισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχω δει τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και το τελευταίο παιχνίδι με τον Κολοσσό. Σήμερα όλη την ημέρα κάνουμε μίτινγκ και μιλάμε με το προπονητικό τιμ. Θέλω να παίρνω γρήγορες πληροφορίες για τους παίκτες της ομάδας και εγώ σε ποσοστό περίπου 60% δεν τους ξέρω, Δεν έχουμε πολλές ημέρες στη διάθεσή μας, πρέπει να καταλάβω γρήγορα τι μπορεί να κάνει η ομάδα, για να μπορώ να κοουτσάρω το παιχνίδι και με τι αντίπαλο θα παίξουμε. Δεν έχουμε πολύ χρόνο, το πρώτο παιχνίδι είναι το Σάββατο με τη Δράμα».

Για το αν μίλησε με τον Βαγγέλη Αγγέλου και αν πήρε τις απαραίτητες πληροφορίες για την ομάδα, απάντησε: «Μίλησα με τον κόουτς Αγγέλου. Είμαστε από το 1994 φίλοι. Μιλήσαμε για μπάσκετ, τι μπορεί να κάνει ο κάθε παίκτης. Αν βρεθείς με τον κόουτς Αγγέλου μιλάς για μπάσκετ και όχι για κάτι άλλο. Έχω μιλήσει με όλους, με τον Παρασκευά (Μουρατίδη) με τον Παναγιώτη (Ζάλογγο). Οργάνωση σημαίνει ο καθένας να γνωρίζει τι δουλειά έχει και ποιο είναι το κομμάτι του και εδώ το προπονητικό τιμ είναι οργανωμένο».

Σχετικά με το προπονητικό τιμ και αν προτίθεται να ζητήσει κάποια αλλαγή, είχε να πει: «Για ποιον λόγο να αλλάξω κάποιον που ξέρει να δουλεύει και ξέρει και ποια είναι η δουλειά του; Ο Αγγέλου δεν έφυγε λόγω κακών αποτελεσμάτων ή λόγω έλλειψης χρημάτων εδώ. Ο Αγγέλου έφυγε γιατί είχε μια καλή πρόταση, στην οποία δεν μπορεί να πει κανείς όχι εύκολα, γιατί ζει από το μπάσκετ. Η διαφορά με την Εφές είναι η οικονομική δύναμη που έχει αυτή η ομάδα. Εγώ ήρθα εδώ για να συνεχίσω. Για ποιο λόγο να αλλάξω τα πράγματα από τη στιγμή που δουλεύουν καλά;» και συνέχισε για να προσθέσει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για να δει ένας προπονητής ένα παιχνίδι, χρειάζεται δύο ώρες και μετά πρέπει να δει και τον αντίπαλο. Χρειάζεται χρόνος. Προσπαθούσα να βλέπω τους αγώνες, έβλεπα τη στατιστική, από την οποία έχεις μόνο μια εικόνα. Άλλα πράγματα βλέπεις από εδώ, όπου θα έχεις συνεργασία με τους παίκτες και θα δεις τι μπορεί να κάνει ο καθένας στο παιχνίδι, γι’ αυτό θέλει χρόνο. Σίγουρα χρειάζονται 3-4 παιχνίδια. Η δουλειά ποτέ δεν ήρθε μαζί με τα αποτελέσματα. Πρώτα πηγαίνει η δουλειά και μετά τα αποτελέσματα».

Ερωτηθείς για τους στόχους της ομάδας και αν μπορεί ένας από αυτός να είναι η είσοδος στην τετράδα, υπογράμμισε: «Ο στόχος της ομάδας είναι να μπει στα πλέι οφ. Δεν έχουμε περιθώρια για λάθη, θα πηγαίνουμε βήμα-βήμα σε κάθε παιχνίδι. Χάσαμε κάποια παιχνίδια και δεν έχουμε περιθώρια να κάνουμε άλλη ήττα. Είπαμε στους παίκτες στο μίτινγκ, ότι περιμένουμε ενέργεια και ενθουσιασμό από τους νεαρούς και οι έμπειροι θα βοηθούν με τον ίδιο ενθουσιασμό. Ζητάω το 100% στην προπόνηση και το 120% σε κάθε αγώνα, γιατί δεν έχουμε περιθώριο να παίζουμε με το 100% μόνο, γιατί είμαστε πίσω από τον στόχο. Σε κάθε παιχνίδι πρέπει όλοι να δίνουν περισσότερο από όσο μπορούν και δεν εννοώ μόνο από θέμα τρεξίματος. Δεν μπορεί μόνο το σώμα χωρίς το μυαλό».

Σε ερώτηση για το αν κάποιοι παίκτες θα έχουν ειδικό ρόλο στην ομάδα του, σχολίασε: «Ξέρω πώς έπαιζε παλιά ο Μιχάλης ή ο Αντώνης. Σίγουρα είχαν το ρόλο τους τότε, τώρα, όμως, είναι πια έμπειροι. Έχω τις πληροφορείς μου από το τεχνικό τιμ και από τον Βαγγέλη, που σημαίνει ότι θα μπω πιο γρήγορα μέσα στην ομάδα. Δε θα χάσω το δρόμο, γιατί έχω τις πληροφορίες, έχω καλό προσανατολισμό».

Σε ερώτηση για το αν ο ΑΡΗΣ θα είναι έτοιμος για τον τελικό του Κυπέλλου, πέρα από τους αγώνες Πρωταθλήματος που ακολουθούν, ο κόουτς Μίνιτς δήλωσε: «Σε ένα μήνα σίγουρα θα καταλαβαίνω καλύτερα πώς παίζει η ομάδα. Έκανε καλή προετοιμασία, θα βαδίζουμε βήμα-βήμα και σε κάθε προπόνηση θα είμαστε καλύτεροι σαν ομάδα. Όσο για τον τελικό, είναι νωρίς για να έχουμε το μυαλό μας εκεί. Ο ένας μήνας είναι χρονικό διάστημα που αλλάζουν ορισμένα πράγματα».

Τέλος, για το αν προτίθεται να εισηγηθεί στη Διοίκηση να γίνουν μεταγραφές, τόνισε: «Ξένους δεν μπορούμε να πάρουμε. Τα παιδιά στην ομάδα κάνουν ό,τι μπορούν,. Συγκέντρωση σε ποσοστό 150% χρειάζεται. Θα πάω τώρα στην ομάδα και θα κάνουμε το πλάνο μας, γιατί παίζουμε στην έδρα μας και εδώ είναι το σπίτι μας και εμείς είμαστε το αφεντικό εδώ, όχι άλλοι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης