Στο ομαδικό πνεύμα που υπάρχει στην Εθνική μας μπάσκετ των ανδρών και στο άγχος που ένιωσε στον αγώνα της πρεμιέρας απέναντι στο Μαυροβούνιο στάθηκε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στις δηλώσεις του εν όψει του αυριανού αγώνα με τη Βραζιλία, για τη 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Μουντομπάσκετ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «…η ομάδα έτσι όπως έχει “χτιστεί” σκέφτεται μόνο το επόμενο παιχνίδι».

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη media day της εθνικής μας στη Νανζίνγκ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βραζιλία είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και πρέπει να προσέξουμε. Είμαστε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έχουμε να κάνουμε με τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, αν κάτσεις και σκεφτείς, πραγματικά όλες οι ομάδες έχουν βάθος πάγκου, από κει και πέρα πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας.

Πολλές φορές λέμε ότι μας ταιρ«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι με το Μαυροβούνιο, από τη στιγμή όμως που επιβάλαμε τον ρυθμό μας έγινε πιο εύκολο… Το μόνο που σκεφτόμαστε αυτή τη στιγμή είναι το επόμενο ματς με τη Βραζιλία.ιάζει μια ομάδα και τελικά αποδεικνύεται το αντίθετο… Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει σίγουρα να κρατάς μικρό καλάθι και να είσαι σοβαρός στο παιχνίδι.

Η ομάδα έτσι όπως έχει “χτιστεί” σκέφτεται μόνο το επόμενο παιχνίδι. Ήμουν αγχωμένος στην πρεμιέρα, θέλαμε να ξεκινήσουμε καλά και τα πρώτα παιχνίδια είναι πάντα επικίνδυνα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιστεύουμε ο ένας στον άλλον, το δείχνουμε στις προπονήσεις και τα αποδυτήρια και αυτό μετράει… Η άμυνα είναι “κλειδί” για εμάς αλλά κάθε βράδυ είναι διαφορετικό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης