Ο Γιάννης Αθηναίου είναι ένα από τα τέσσερα νέα πρόσωπα που κλήθηκαν στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών, ενόψει της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

Μέσα από μια συνεπή πορεία τα τελευταία χρόνια, βρήκε την επιβράβευση να έρχεται μέσα από την παρουσία του στη λίστα των ονομάτων που έδωσε ο Φώτης Κατσικάρης. Μια παρουσία που λίγο περίμενε, λίγο τον ξάφνιασε και πολύ τον χαροποίησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν λίγο στο πίσω μέρος του μυαλού μου μια τέτοια προοπτική. Κάπου το σκεφτόμουν στη διάρκεια της χρονιάς. Ήταν κάτι που θα ήθελα να γίνει. Από την άλλη ήμουν κάθε άλλο παρά σίγουρος ότι θα γίνει. Όταν ανακοινώθηκαν τα ονόματα, ήμουν σε διακοπές και με πήραν τηλέφωνο οι γονείς μου και μου το είπαν» τόνισε αρχικά ο Αθηναίου σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ.

-Ποιος χάρηκε περισσότερο; Εσύ ή οι γονείς σου;

«Εννοείται ότι χάρηκα, αλλά ίσως και οι γονείς μου να χάρηκαν ακόμη περισσότερο. Η αλήθεια είναι ότι μόλις ξύπνησα είδα αρκετές κλήσεις από νωρίς, γιατί είχαν ακούσει για την ανακοίνωση από το ραδιόφωνο και ήθελαν να μου μιλήσουν. Εγώ δεν ήξερα τίποτα ακόμη και βλέποντας τις τόσες κλήσεις ανησύχησα και λίγο. Ανησυχία που εξαφανίστηκε σε δευτερόλεπτα, αφού άκουσα πόσο χαρούμενοι είναι!».

-Είχες μία παρουσία στην Εθνική Νέων Ανδρών σε φιλικούς αγώνες το 2008, παρουσία στη Μεσογειακή ομάδα και τώρα ήρθε η Εθνική Ανδρών; Τι μεσολάβησε για σένα αυτά τα έξι χρόνια;

«Η δουλειά… Είναι το βασικό! Τίποτα στη ζωή δεν σου δίνεται, δεν σου χαρίζεται, αν δεν δουλέψεις, αν δεν το κατακτήσεις εσύ. Μεγαλώνοντας είχα βιώσει απορρίψεις αθλητικά, οι οποίες δεν με απογοήτευσαν. Με έκαναν να σκεφτώ ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι κάτι δεν κάνω εγώ καλά και να το δω πιο επαγγελματικά. Με έκαναν να δουλέψω περισσότερο, να εμβαθύνω περισσότερο. Μέσα από το πρωτάθλημα κέρδισα εμπειρία, ανέβαινα επίπεδο και θεωρώ ότι αυτός ήταν ο λόγος που βρίσκομαι τώρα εδώ».

-Πότε συνειδητοποίησες ότι βρίσκεσαι εδώ; Μετά το τηλεφώνημα, στο ΟΑΚΑ, μπαίνοντας για την πρώτη προπόνηση;

«Στο ΟΑΚΑ… Στην αναχώρηση… Όταν μου έδωσαν τα πράγματα, όταν φόρεσα τα ρούχα. Δεν είχα μπει στο κλίμα μέχρι εκείνη την ώρα, ίσως και συνειδητά. Είχα ελάχιστες μέρες διακοπές, ηρέμησα και από την περασμένη Τρίτη, βρίσκομαι σε έναν άλλο… κόσμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Πώς είναι να ζεις αυτό το κλίμα εκ των έσω; Πόσο εύκολα γίνεσαι μέλος αυτής της παρέας;

«Δεν ήταν καθόλου δύσκολο. Ήξερα κάποια πράγματα, άκουγα τόσα χρόνια για οικογένεια, για παρέα και αυτά ακριβώς βρήκα. Οικογένεια, παρέα, εξαιρετικό κλίμα… Είναι κάτι που αν δεν το ζήσεις, δεν το καταλαβαίνεις. Σε βοηθούν όλοι να μπεις στο κλίμα. Και οι παλιότεροι παίκτες είναι εκεί για όλους. Σου δίνουν να καταλάβεις πού βρίσκεσαι. Είμαστε όλοι… μεγάλα παιδιά πλέον και καταλαβαίνουμε πόσο τεράστια ευθύνη είναι να παίζεις για τη χώρα σου. Είναι τεράστια ευτυχία να βρίσκεσαι εδώ».

-Το τεχνικό επιτελείο πόσο σε βοηθά σε αυτή την καινούρια για σένα κατάσταση;

«Πάρα πολύ! Ο κόουτς Κατσικάρης θέλει να περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα. Ξέρουμε όλοι ποια είναι η πορεία του στο χώρο και νομίζω πως όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει πως πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτά που μας λένε οι προπονητές, για να μπούμε σε αυτή τη φιλοσοφία και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα έτοιμοι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης