Το κεφάλαιο προπονητική έκλεισε για τον Ντέιβιντ Μπλατ, έχοντας δώσει «μάχη» με την Πρωτοπαθή Προϊούσα Πολλαπλή Σκλήρυνση, με τελευταίο σταθμό στην καριέρα του τον Ολυμπιακό. Αφού εργάστηκε εν συνεχεία ως τεχνικός σύμβουλος των Νιου Γιορκ Νικς από τον Δεκέμβριο του 2019, στις 15 Απριλίου 2020 αποτέλεσε παρελθόν από την ομάδα του ΝΒΑ, λόγω των αλλαγών που επέφερε η απομάκρυνση του τέως προέδρου Στιβ Μιλς.

Πλέον, ο Μπλατ αποφάσισε να μείνει στον χώρο του μπάσκετ ως μέτοχος ομάδας! Ο Αμερικανο-Ισραηλινός τεχνικός αγόρασε μετοχές της τσεχικής ομάδας Μπρνο! Συγκεκριμένα, ο Μπλατ αγόρασε το 50% των μετοχών της Μπρνο και, όπως αναφέρεται στον τσεχικό Τύπο, ο άνθρωπος που τον επηρέασε να προχωρήσει στην κίνηση αυτή ήταν ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ανδρών της Τσεχίας και συμπατριώτης του Μπλατ, Ρόνεν Γκίνσμπουργκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μπρνο έχει ένα πλάνο ανάπτυξης και ανάδειξης παικτών, πάνω στο οποίο αποφάσισε να επενδύσει ο Μπλατ μέσω της εταιρείας «True Player Group». Η ίδια η εταιρεία ασχολείται με αυτό το αντικείμενο, δηλαδή της ανάδειξης ταλέντων, με έδρα το Ισραήλ.

«Δεν θέλουμε να παράγουμε παίκτες ώστε να τους πουλήσουμε στη Νίμπουρκ (μόνιμη πρωταθλήτρια) ή σε μεσαίες ομάδες της Πολωνίας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν οργανισμό που θα ελκύει νεαρά ταλέντα από την Τσεχία και ολόκληρη την κεντρική Ευρώπη» δήλωσε επ’ αυτού ο γενικός διευθυντής της Μπρνο, Μίχαλ Γιμραμόβσκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης