Η σερβική Ομοσπονδία μπάσκετ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ιγκόρ Κοκόσκοφ στη θέση του Ομοσπονδιακού τεχνικού! Ο πρωταθλητής Ευρώπης 2017 με τη Σλοβενία στην Κωνσταντινούπολη διαδέχεται τον Σάσα Τζόρτζεβιτς. O πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Σερβίας, Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, δήλωσε μετά τη συνεργασία με τον Κοκόσκοφ: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που συμφωνήσαμε να αναλάβει τα ηνία της εθνικής Σερβίας ένας έμπειρος και από τους καλύτερους Σέρβους προπονητές».

Ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ που εργάζεται ως μέλος του τεχνικού τιμ των Σακραμέντο Κινγκς εξήγησε πως ήταν συναισθηματικοί οι λόγοι που αποδέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη την τιμητική πρόταση της σερβικής Ομοσπονδίας. «Για μένα το να είσαι Ομοσπονδιακός προπονητής της Σερβίας είναι μια τιμή που δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιαδήποτε άλλη. Μετά από περισσότερα από είκοσι χρόνια εμπειρίας στο ΝΒΑ, και 10 χρόνια στη FIBA ​​με άλλες εθνικές ομάδες, μπορώ επιτέλους να γυρίσω εκεί απ’ όπου ξεκίνησα, στη Σερβία», επισήμανε ο Κοκόσκοφ που διατέλεσε συνεργάτης του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στην εθνική ανδρών της Σερβίας τη σεζόν 2004-05.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη σερβική Ομοσπονδία δεν είχαν ξεχάσει την ήττα στον τελικό του Ευρωμπάσκετ 2017 στην Κωνσταντινούπολη από τη εθνική Σλοβενίας. Όρθιος στον πάγκο των Σλοβένων βρισκόταν τότε ο Σέρβος προπονητής Ιγκόρ Κοκόσκοφ! Και μετά την παραίτηση του Σάσα Τζόρτζεβιτς, όταν ολοκηρώθηκε, με μία 5η θέση, η παρουσία της εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας τον περασμένο Σεπτέμβριο, το όνομα του Κοκόσκοφ… επανήλθε στο προσκήνιο.

Ο Κοκόσκοφ θα έχει την ευθύνη να καθοδηγήσει τη Σερβία στο Προ-Ολυμπιακό τουρνουά με την ευθύνη να την οδηγήσει σε πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Ο νέος Ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας, Ιγκόρ Κοκόσκοφ είχε γίνει το 2018 ο πρώτος προπονητής που γεννήθηκε εκτός ΗΠΑ και ανέλαβε τη θέσε του head coach μίας ομάδας του ΝΒΑ. Συγκεκριμένα, είχε αναλάβει πρώτος προπονητής των Φοίνιξ Σανς. Ως βοηθός σε ομάδα του ΝΒΑ έχει εργαστεί στους Λος Άντζελες Κλίπερς (2000-03), Ντιτρόιτ Πίστονς (2003-08), Κλίβελαντ Καβαλίερς, Ορλάντο Μάτζικ και Γιούτα Τζαζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης