Ανέλαβε τους Πέλικανς ο Βαν Γκάντι

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020, 23:19
Ανέλαβε τους Πέλικανς ο Βαν Γκάντι

Μόνο η ανακοίνωση απέμενε για να αναλάβει και επισήμως την τεχνική ηγεσία των Πέλικανς ο Σταν Βαν Γκάντι. Η ομάδα της Νέας Ορλεάνης βρήκε στο πρόσωπο του 61χρονου τεχνικού τον διάδοχο του Άλβιν Τζέντρι. Την ανακοίνωση έκανε ο αντιπρόεδρος των Πέλικανς, Ντέιβιντ Γκρίφιν, με τον Βαν Γκάντι να γίνεται ο έβδομος προπονητής στην ιστορία της ομάδας. Οι Πέλικανς δεν θέλησαν να δημοσιοποιήσουν τους όρους του συμβολαίου.

Ο Βαν Γκάντι είχε ρόλο τηλεσχολιαστή από το 2018 που αποχώρησε από τους Πίστονς. Πριν πει το «ναι» στους Πέλικανς, η προηγούμενη προπονητική θητεία του ήταν στους Ντιτρόιτ Πίστονς (2014-18), κάνοντας ρεκόρ νικών - ηττών, 152-176 (.463) και οδηγώντας την ομάδα για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια στα πλέι οφ το 2016.

Στις πρώτες δηλώσεις του ως προπονητής των Πέλικανς, ο Σταν Βαν Γκάντι, επισήμανε: «Νιώθω τιμή και προσμονή να προπονήσω αυτήν την ταλαντούχο ομάδα νέων παικτών στη Νέα Ορλεάνη. Αυτή η ευκαιρία μου δημιούργησε έντονο ενδιαφέρον κυρίως λόγω της φήμης του Ντέιβιντ Γκρίφιν να δημιουργεί ανταγωνιστικές ομάδες, με ταλέντο, και με οικογενειακή ατμόσφαιρα».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020, 23:22