Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση και να πετυχαίνει το 21ο triple double της καριέρας του, οι Μπακς επικράτησαν εύκολα της Ιντιάνα με 130-110 και βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 13-8, που τους φέρνει στη δεύτερη θέση της Ανατολικής Pεριφέρειας.

Ο «Giannis» ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 21 πόντους (7/8 δίποντα, 7/8 βολές), 14 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 μπλοκ σε 31 λεπτά συμμετοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο Αντετοκούνμπο τόνισε τα εξής:

«Προσπαθώ να παίζω με τον σωστό τρόπο, να βρίσκω τους συμπαίκτες μου. Συνήθως ποστάρω περισσότερο ή σουτάρω περισσότερα τρίποντα. Στο τέλος της ημέρας πρέπει να πάρεις αυτό που σου δίνει η άμυνα και να κάνεις αυτό που χρειάζεται η ομάδα από σένα. Προσπαθώ να περνώ καλά και να παίζω σωστά. Για τώρα κάνω ό,τι χρειάζεται η ομάδα και αυτό είναι καλό γιατί εμπλέκονται όλοι οι παίκτες και νιώθουν καλά.

»Το θέμα είναι να παίρνω τη σωστή απόφαση. Σε αρκετά παιχνίδια έχω δημιουργήσει ίδια σουτ για τους συμπαίκτες μου, απλώς δεν μπήκαν τα σουτ. Ως παίκτης, μόνο αυτό μπορείς να ζητήσεις. Το θέμα είναι να κάνεις τη σωστή πάσα και να δημιουργήσεις ένα καλό σουτ. Αν το σουτ μπει, αυτό εξαρτάται από τους θεούς του μπάσκετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Εμείς δουλεύουμε σκληρά, προπονούμαστε, αλλά, αν η μπάλα μπει μέσα, τότε όλα καλά. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Όσο δημιουργούμε καλές συνήθειες και καλά σουτ, τότε όλα θα πάνε καλά. Αν δεν μπουν, δεν ξέρω τι θα γίνει. Αν όμως δημιουργούμε 45 ελεύθερα σουτ σε κάθε ματς, αυτό θα είναι καλό για εμάς, θα σημαίνει ότι παίζουμε ωραίο μπάσκετ.

»Από τα προηγούμενα παιχνίδια ένιωθα άνετα παίρνοντας απλώς τη σωστή απόφαση και να πασάρω τη σωστή στιγμή, λέγοντας στους συμπαίκτες μου πού να πάνε. Μου αρέσει όλο αυτό. Οι συμπαίκτες μου βάζουν σουτ και ανοίγουν χώρους, διαβάζουν τι θέλω να κάνω και νιώθω καλά για αυτό.

»Θα υπάρξουν παιχνίδια -όπως σήμερα- που οι συμπαίκτες μου θα είναι ελεύθεροι – και θα πρέπει να πάρω τη σωστή απόφαση. Ως Γιάννης θέλω να είμαι δυναμικός, να καρφώσω στο πρόσωπο κάποιου και να σουτάρω τρίποντα. Θα υπάρξουν παιχνίδια όμως που απλώς δεν θα έχω αυτή την επιλογή.

»Είμαι στα καλύτερά μου όταν είμαι ενεργητικός, και τρέχω, κάνω τη σωστή πάσα, καρφώνω στο πρόσωπο κάποιου, σουτάρω τρίποντα, παίρνω καλές αποφάσεις, παίζω άμυνα, είμαι σε όλο το γήπεδο. Αλλά θα υπάρξουν παιχνίδια που δεν θα έχω αυτή την ευκαιρία.

»Η ομάδα μου δεν χρειαζόταν σήμερα να γίνω αυτός ο τύπος. Η ομάδα με χρειαζόταν να είμαι δημιουργός, αυτός που θα δώσει τη σωστή πάσα σε ελεύθερους συμπαίκτες. Αυτό είναι το μπάσκετ. Αυτό είναι να περνάς καλά, να ζεις τη στιγμή και να αφήνεις το ένστικτο να αναλαμβάνει. Θα λάτρευα να μπω στο γήπεδο και να νιώθω στα καλύτερά μου. Το βασικό είναι όμως να νικάς και η ομάδα μου χρειαζόταν από εμένα να είμαι δημιουργός για να νικήσουμε.

»Στο επόμενο παιχνίδι ίσως η ομάδα μου χρειαστεί από μένα να κάνω πέντε τάπες, να κάνω 5 ή 15 σκριν και να ρολάρω δυνατά στο καλάθι. Είμαι παίκτης μπάσκετ, διαβάζω το παιχνίδι και το περιβάλλον και αφήνω το ένστικτό μου να αναλαμβάνει. Όσο το κάνω αυτό, τότε είμαι σε καλό σημείο και η ομάδα μου θα είναι σε καλό σημείο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης