Την έντονη αντίδραση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ) προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αδώνιδος Γεωργιάδη για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ βρέθηκε καλεσμένος σε εκπομπή του «Blue Sky» και πρόφερε λανθασμένα το όνομα του Έλληνα σούπερ σταρ του ΝΒΑ, ενώ εμφανίστηκε να μη γνωρίζει ότι ο «Giannis» γεννήθηκε στην Ελλάδα.
«Ο Ακενοτούμπο… ο Ακενοτούμπο που παίζει στο ΝΒΑ» ανέφερε αρχικά ο Άδ. Γεωργιάδης και, αφού τον διόρθωσαν, λέγοντάς του ότι το όνομά του είναι Αντετοκούνμπο, συνέχισε: «Ως Έλληνας δεν παίζει; “Ο Έλληνας” δεν λένε ότι είναι; Ιθαγένεια ελληνική έχει. Κάπου στην Αφρική γεννήθηκε».
«Εδώ γεννήθηκε ο άνθρωπος» τον διέκοψαν, διορθώνοντάς τον εκ νέου, με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ να συνεχίζει: «Δεν θυμάμαι, μην τον αδικώ. Η ουσία ποια είναι; Πώς τον λένε όλοι; “Ο Έλληνας”. Καλώς τον λένε έτσι, γιατί έχει ελληνική ιθαγένεια».

Η αντίδραση του ΠΣΑΚ ήταν άμεση και με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει χαρακτηριστικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε, πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος αποτελεί ίνδαλμα για εκατομμύρια παιδιά και διαφημίζει όσο κανένας τη χώρα μας στο εξωτερικό, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα.

Θέλουμε να πιστεύουμε, πως οι δηλώσεις του κύριου Αδ. Γεωργιάδη, ήταν από άγνοια και δεν έγιναν για λόγους εντυπωσιασμού και προβολής.

Ο σύνδεσμός μας είναι υπερήφανος για τον Γιάννη, όπως και για κάθε Έλληνα καλαθοσφαιριστή και αθλητή γενικότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αθλητισμός ενώνει και είναι πάνω απ’ όλα.

Ο αθλητισμός σηκώνει την Ελλάδα ψηλά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης