Τον επίλογο σε μία σπουδαία καριέρα στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Λέικερς έβαλε τα ξημερώματα της Πέμπτης ο Κόμπι Μπράιαντ. Ο «black mamba» πέτυχε εξαιρετική εμφάνιση στον τελευταίο αγώνα της κανονικής περιόδου των Λος Άντζελες Λέικερς με τους Γιούτα Τζαζ, όπου οι «λιμνάνθρωποι» επικράτησαν 101-96.

Ο 38χρονος σημείωσε 60 πόντους, έχοντας ακόμα τέσσερα ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ, ένα κλέψιμο, ένα κόψιμο και δύο λάθη σε 42,09 λεπτά συμμετοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κόμπι στην καριέρα του κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα ΝΒΑ, δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, δύο βραβεία πολυτιμότερου παίκτη των τελικών, ένα βραβείο πολυτιμότερου παίκτη κανονικής περιόδου και τέσσερις συμμετοχές στο All Star Game.

Συνολικά κατέγραψε 33.643 πόντους και βρίσκεται στην τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ.

Ο Μπράιαντ τόνισε από το κέντρο του γηπέδου: «Δεν μπορώ να πιστέψω πώς πέρασαν 20 χρόνια τόσο γρήγορα. Είναι τρελό! Εκτιμώ τη διαδρομή που κάναμε όλοι μαζί. Το πιο σημαντικό είναι ότι μεγαλώσαμε μαζί. Ήμουν Λέικερ μέχρι θανάτου από μικρός, ήξερα τα πάντα για κάθε παίκτη της ομάδας και δεν μπορώ να ζητήσω κάτι παραπάνω από τα 20 χρόνια μου στην ομάδα. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξή σας, για το κίνητρο και την έμπνευση που μου δώσατε. Σε όλη μου την καριέρα όλοι μου φώναζαν να κάνω πάσα και σήμερα μου έλεγαν μην κάνεις πάσα (γέλια). Δεν υπάρχουν λέξεις για να σας πω πώς αισθάνομαι. Σας αγαπώ! Στη γυναίκα μου και τις κόρες μου, σας ευχαριστώ που είστε δίπλα μου. Βανέσα, δεν μπορώ να σου πω αρκετά ευχαριστώ που κράτησες ενωμένη αυτήν την οικογένεια. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Mamba out!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως μετά μίλησε και στους εκπροσώπους του Τύπου υπογραμμίζοντας: «Έδωσα και την ψυχή μου γι’ αυτό το άθλημα, γι’ αυτό αποχωρώ γεμάτος. Όταν θα πάω για ύπνο, θα ευχαριστήσω τον Θεό για όσα μου χάρισε. Πλέον θα ηρεμήσω, θα ξεκουραστώ και θα αφιερώσω περισσότερο χρόνο στην οικογένειά μου».

Λέικερς: Μπράιαντ 60, Ραντλ 2, Χίμπερτ 4, Κλάρκσον 12, Ράσελ 9, Χουέρτας 2, Νανς 8, Μπλακ 4

Τζαζ: Χάιγουρντ 17, Λάιλες 18, Γουίτεϊ 10, Χουντ 4, Μακ 12, Νέτο 8, Μπούκερ 8, Ίνγκλς 12, Τζόνσον 7.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης