Δηλώσεις σε εκπομπή του «OPEN» έκανε την Κυριακή ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας για απόπειρα βιασμού από παράγοντα της ΕΟΚ.

Πιο συγκεκριμένα ο Απόστολος Λύτρας υποστήριξε ότι η πελάτισσά του, η οποία είναι υπάλληλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης έπεσε θύμα απόπειρας βιασμού το 2014 από υψηλόβαθμο παράγοντα της Ομοσπονδίας το 2014, ενώ τόνισε ότι δέχθηκε και σεξουαλική παρενόχληση τέσσερα χρόνια αργότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι το 2019, υπήρξε και καταγγελία προς την ΕΟΚ χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση και πως η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να διαβιβαστεί σε αρμόδιο εισαγγελέα.

«Η απόπειρα βιασμού ήταν γνωστή στον χώρο του μπάσκετ, το θύμα δεν βρήκε υπεράσπιση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λύτρας.

Αναλυτικά τα κυριότερα σημεία της συνέντευξής του στην εκπομπή «Έλα, χαμογέλα»:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την καταγγελία και το που βρισκόμαστε τώρα: «Υπάρχει πράγματι μια σοβαρή καταγγελία η οποία είναι στα χέρια του κυρίου Αυγενάκη. Εμείς θα απευθυνθούμε και στην εισαγγελία και θα περιμένουμε τις διαδικασίες. Είναι ένα θέμα το οποίο το γνώριζαν στο χώρο του μπάσκετ. Η καταγγέλλουσα το είχε εκμυστηρευτεί σε αρκετό κόσμο, αλλά δεν βρήκε καμία υπεράσπιση από την Ομοσπονδία».

Για το τι αφορά η καταγγελία: «Η καταγγελία περιέχει δύο πράξεις. Η πρώτη πράξη είναι το 2014 μία απόπειρα βιασμού και η δεύτερη το 2018 όπου είχαμε σεξουαλική παρενόχληση και θα μπορούσαμε να πούμε και εκβιασμό. Είναι και η δική μου θέση δύσκολη γιατί θα περιμένω πρώτα να επιληφθεί του θέματος ο εισαγγελέας και μετά θα μπορούμε να πούμε περισσότερα πράγματα».

Για την ανακοίνωση της ΕΟΚ: «Διάβασα την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. Αυτή δεν είναι απάντηση. Πάει δηλαδή μια γυναίκα και κάνει μία τόσο σοβαρή καταγγελία και θα την ενδιέφερε τι θα γίνει στις εκλογές».

Για τους λόγους που δεν μίλησε νωρίτερα: «Είχε τον φόβο, όπως τον έχουν όλα τα θύματα γιατί φοβούνται. Αυτό που έχω ξαναπεί και θα ξαναπώ είναι τα θύματα να βγουν και να μιλήσουν. Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα».

Για το αν υπάρχουν και άλλες καταγγελίες για τον ίδιο άνθρωπο: «Όχι, αυτό δεν το γνωρίζουμε».

Για το αν είναι εν ενεργεία: «Ναι είναι».

Για το εάν υπάρχει κάποια αντίδραση: «Όχι. Η ενημέρωση που έχω είναι ότι θα μεταφερθεί ο φάκελος στον Εισαγγελέα. Το Υφυπουργείο θα μεσολαβήσει για να πάει ο φάκελος στον Εισαγγελέα».

Για το αν είχε κάνει καταγγελία η καταγγέλλουσα το 2019 στην Ομοσπονδία προφορικά και δεν υπήρξε αντίδραση: «Ναι δυστυχώς. Είχε μιλήσει με κάποιους ανθρώπους από την Ομοσπονδία και δεν βρήκε καμία ανταπόκριση».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης