Γεμάτη… μπάσκετ ήταν η Τρίτη (23/7) για τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλη Γαλατσόπουλο το πρωί, παρέστη στην εκδήλωση της κλήρωσης του πρωταθλήματος της Basket League σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, στον χαιρετισμό του, δεσμεύτηκε σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΕΡΤ και τα χρήματα που έχουν λαμβάνειν οι ομάδες πως «θα γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, έτσι ώστε να συνεχίσετε τη δουλειά σας βάσει του προϋπολογισμού που έχετε κάνει, λαμβάνοντας υπ’ όψη φυσικά και τα χρήματα που θα πάρετε από την ΕΡΤ». Πάντως, ο υφυπουργός Αθλητισμού προανήγγειλε «μικρές αλλαγές και μικρές βελτιώσεις». Έδωσε έμφαση πως δεν θα υπάρξουν «υπερβολές», αφήνοντας… υπονοούμενο για το ποδόσφαιρο, όπως φαίνεται και από τη φράση του: «Εσείς δεν τυγχάνετε σε αυτή την κατηγορία.

Αναλυτικά, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε κατά το σύντομο χαιρετισμό του στην κλήρωση της Basket League για τη σεζόν 2019-20.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Φίλες και φίλοι, είναι πραγματικά μεγάλη μου χαρά και το εννοώ που βρίσκομαι σήμερα εδώ κοντά σας. Βρίσκομαι κοντά στους ανθρώπους που εκ των πραγμάτων παρακολουθείτε, δραστηριοποιείστε, δημιουργείτε, ρισκάρετε, αλλά πάνω απ’ όλα βάζετε την ψυχή σας και όλο σας τον εαυτό για να έχουμε ένα όμορφο άθλημα και φυσικά με τις συγκινήσεις και τις αγωνίες που προσφέρει νομίζω αβίαστα. Είχα σήμερα το πρωί μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον πρόεδρο και αντιπρόεδρό σας, είχαμε μία μακρά συζήτηση, πολύ ενδιαφέρουσα και σε βάθος. Αυτό που σίγουρα έχω να σας πω είναι ότι ξεκινήσαμε μόλις σήμερα μια δουλειά συνετή, οργανωμένη, με καλές προθέσεις διότι τυχαίνει να γνωριζόμαστε και από τα παλιά.

Σήμερα ευρισκόμενος σε μία θέση ευθύνης που μου εμπιστεύθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μπασκετικός και εκείνος όπως γνωρίζετε, βάλαμε τα θεμέλια για να πάμε μπροστά. Πιο μπροστά και πιο ψηλά το ελληνικό μπάσκετ. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα το επιτύχουμε. Και είμαι βέβαιος γιατί μπορώ να διαβάσω προθέσεις ανθρώπων. Κι εδώ υπάρχουν προθέσεις καθαρές. Σε αυτή τη βάση θα δουλέψουμε όλοι και όλες μας. Και θα δουλέψουμε διότι μας ενδιαφέρει ο ελληνικός αθλητισμός, ο επαγγελματικός, μας ενδιαφέρει το ελληνικό μπάσκετ.

Σας ενδιαφέρουν όμως και τα δικαιώματα ή τα χρήματα από την ΕΡΤ αν δεν απατώμαι. Γι’ αυτό έχει γίνει μεγάλη συζήτηση. Υπάρχει σε εξέλιξη μία συζήτηση που πραγματοποιείται από τους πολύ άμεσα εμπλεκόμενους και αναφέρομαι στους υπουργούς που έχουν τον πρώτο βαθμό ευθύνης στο πλαίσιο χρηματοδότησης. Από τη δική μου την πλευρά, που ως Υπουργείο, ερχόμαστε σε δεύτερο βαθμό στη συζήτηση αυτή, έχω να σας διαβεβαιώσω ότι θα γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό έτσι ώστε να συνεχίσετε τη δουλειά σας βάσει του προϋπολογισμού που έχετε κάνει, λαμβάνοντας υπ’ όψη φυσικά και τα χρήματα που θα πάρετε από την ΕΡΤ, αλλά με μικρές αλλαγές και με μικρές βελτιώσεις. Ελπίζω όχι τέτοιες ώστε να δημιουργήσουν μεγάλη αναστάτωση στο πρόγραμμά σας. Γίνεται πάντως ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, μέσα σε λογικά πλαίσια και όχι σε υπερβολές. Εσείς δεν τυγχάνετε σε αυτή την κατηγορία! Μιλήσαμε περαιτέρω, με λεπτομέρειες με τον πρόεδρο, αλλά είμαι βέβαιος ότι τις επόμενες ημέρες, έχουμε πολύ περισσότερα να πούμε από κοντά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ σε όλους καλή επιτυχία. Σίγουρα κάποιοι θα είναι πρώτοι, κάποιοι δεύτεροι, κάποιοι τρίτοι, αλλά είναι βέβαιο ότι όλοι μπορούν, πέρα από τις θέσεις στις οποίες θα καταταγούν, να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, έτσι ώστε να δικαιώσετε τις εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που σας εμπιστεύονται τα παιδιά τους και σιγά σιγά κάποιοι από αυτούς καταφέρνουν να βρεθούν σε υψηλότατα επίπεδα και να καμαρώσετε και εσείς και όλη η Ελλάδα πρωτιές και διακρίσεις. Καλούς αγώνες, ήρεμους, χωρίς βία, με χαμόγελα και με πολύ περισσότερες οικογένειες στα ελληνικά γήπεδα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης