Δύο πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής, με την οποία επιστρέφει η Α1 μπάσκετ των ανδρών/Basket League, ύστερα από τη διακοπή για το «παράθυρο» των εθνικών ομάδων.

Χρονικά προηγείται η συνάντηση της ΑΕΚ με τον πρωτοπόρο Προμηθέα Πατρών, η οποία διεξάγεται το Σάββατο (4/12, 20:00) στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και αποτελεί… επανάληψη των περυσινών «μικρών τελικών» των πλέι οφ. Οι Αχαιοί, οι οποίοι μετρούν τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες από τη στιγμή που ο Ηλίας Ζούρος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία, θα «κυνηγήσουν» το «διπλό», προκειμένου να διατηρηθούν στην κορυφή της βαθμολογίας, την ώρα που ο «Δικέφαλος» θα επιδιώξει να πετύχει ακόμη μια σπουδαία νίκη μετά το «διπλό» επί του Λαυρίου, προκειμένου να διατηρηθεί στο γκρουπ των ομάδων που «συνωστίζονται» στα ψηλά… πατώματα της βαθμολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δεύτερο σπουδαίο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής διεξάγεται τη Δευτέρα (6/12, 19:45) στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το Λαύριο, σε ένα “remake” των περυσινών τελικών των πλέι οφ. Οι «πράσινοι» προέρχονται από βαριά ήττα στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ, ωστόσο καλούνται να αφήσουν πίσω τους αυτό το αποτέλεσμα και να παρουσιάσουν το καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπό τους κόντρα στην ομάδα του Χρήστου Σερέλη, προκειμένου να προσθέσουν δύο βαθμούς στη συγκομιδή τους. Από την πλευρά του, το Λαύριο, το οποίο μετράει τρεις νίκες σε τέσσερις εκτός έδρας αγώνες πρωταθλήματος, θα προσπαθήσει να «ρεφάρει» την ήττα από την ΑΕΚ με ένα σπουδαίο «διπλό» και να διατηρήσουν την επαφή με τις ομάδες που προπορεύονται στην κατάταξη.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός έχει θεωρητικά εύκολη αποστολή στο πλαίσιο της 9ης ημέρας, καθώς αναμετράται τη Δευτέρα (6/12, 17:15) με τη Λάρισα στη θεσσαλική πόλη.

Το πρόγραμμα, οι διαιτητές και οι κομισάριοι της 9ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών/Basket League έχουν ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/12

Περιβόλας 17:00 Απόλλων Π.-ΠΑΟΚ Παπαπέτρου-Τσολάκος-Μαλαμάς (Πίγκας)

ΟΚΑΛ 20:00 ΑΕΚ-Προμηθέας Π. Πουρσανίδης Γ.-Τζιοπάνος-Θεονάς (Διμπινούδης)

ΚΥΡΙΑΚΗ 5/12

Αλεξάνδρειο 17:00 Άρης-Περιστέρι Κορομηλάς-Κατραχούρας-Πουρσανίδης Κ. (Ελευθεριάδης Π.)

Καλλιθέας 20:00 Κολοσσός Ρ.-Ηρακλής Φούφης-Καλδίρδης-Λουλουδιάδης (Βιτζηλαίος)

ΔΕΥΤΕΡΑ 6/12

Νεάπολης 17:15 Λάρισα-Ολυμπιακός Ζαχαρής-Λόρτος-Κωνσταντινίδου (Βαρνάς)

ΟΑΚΑ 19:45 Παναθηναϊκός-Λαύριο Τσαρούχα-Μαγκλογιάννης-Σκαλτσής (Μωϋσιάδης)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

* Με την υπ’ αριθ. 6/2021 απόφαση του ΜΔΟ, επιβλήθηκε στην ΚΑΕ Ηρακλής ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών.

* Με την υπ’ αριθ. 7/2021 απόφαση του ΜΔΟ επιβλήθηκε στην ΚΑΕ Κολοσσός Ρόδου ποινή αφαίρεσης ενός (1) βαθμού.

* Με την υπ’ αριθ. 8/2021 απόφαση του ΜΔΟ, επιβλήθηκε στην ΚΑΕ Απόλλων Πατρών ποινή αφαίρεσης ενός (1) βαθμού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης