Ο Αντρέα Τρινκιέρι μίλησε κατά την αναχώρηση της αποστολής της Εθνικής για τη Γερμανία ότι προβληματίζεται πάρα πολύ για τους παίκτες που θα αφήσει εκτός αποστολής για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Πριν το τουρνουά του Ουλμ ο Ιταλός, είπε: «Είναι πραγματικά δύσκολο. Δεν είναι ρητορεία να πω ότι είναι κάτι που με βασανίζει πολύ και δεν με αφήνει να κοιμηθώ πολύ ήσυχα! Η αλήθεια είναι πως οι παίκτες που αναγκαστικά θα κοπούν, δεν θα είναι χειρότεροι παίκτες, δεν σημαίνει ότι δεν δούλεψαν, ότι δεν βοήθησαν. Οι τελικές επιλογές θα είναι θέμα χημείας… Ακόμη και ο Βλάντο Γιάνκοβιτς θα μπορούσε να είναι ως τώρα και ως το τέλος στην ομάδα. Έκανε εξαιρετική δουλειά στην προετοιμασία και μας βοήθησε πάρα πολύ, παίζοντας σε τέσσερις θέσεις από το 1 ως το 4 ανά περίσταση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την προετοιμασία σχολίασε: «Είχα πει την προηγούμενη εβδομάδα ότι είμαστε στην άσχημη μέση της προετοιμασίας. Δεν είχαμε απομακρυνθεί αρκετά από την έναρξη, αλλά υπήρχε απόσταση και από το τέλος. Τώρα μπαίνουμε σε μια διαφορετική φάση με τα συνεχόμενα φιλικά, στα οποία θα εφαρμόσουμε αυτά πάνω στα οποία έχουμε δουλέψει. Και έχουμε δουλέψει καλά, είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά που έχει γίνει. Έχουμε βγάλει τα τελευταία συμπεράσματα και θα κάνουμε ότι διορθώσεις απαιτούνται».

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, τόνισε με τη σειρά του: «Έχουμε μπροστά μας ένα τουρνουά με πιο δυνατές ομάδες σε σχέση με αυτές που αντιμετωπίσαμε στο Ηράκλειο. Έχει γίνει καλή δουλειά και δεν έχει σημασία το ότι έχουμε πάρει νίκες μέχρι τώρα στα φιλικά, αλλά το ότι βελτιωθήκαμε, είδαμε τις όποιες αδυναμίες υπήρχαν και τις δουλέψαμε για να βελτιωθούμε. Συνεχίζουμε να επιμένουμε στην άμυνα, γιατί εκεί χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά. Πιστεύω ότι οι έξι αγώνες που έχουμε μπροστά μας στη Γερμανία και στο τουρνουά Ακρόπολις-Eurobank είναι αρκετοί για να είμαστε στο Ευρωμπάσκετ όπως πρέπει να είμαστε. Είναι φανερό ότι κάθε μέρα βελτιωνόμαστε, γινόμαστε καλύτεροι».

Για τις συνεχείς αναφορές που θέλουν πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της Ευρώπης την Εθνική, ο 29χρονος άσος είπε: «Αυτό δεν παίζει ρόλο. Είναι εκτιμήσεις και δεν πρέπει να μας παρασύρουν. Αυτό που θα ήταν πραγματικά ευχάριστο είναι να τους επιβεβαιώσουμε, γιατί έχουμε καλή ομάδα και έχουμε υψηλές βλέψεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιάννης Μπουρούσης σχολίασε: «Νιώθω πολύ καλύτερα. Είμαι σε θέση να παίζω και ήδη μπήκα σε κάποιο ρυθμό από το τουρνουά στην Κρήτη. Στους αγώνες αυτούς θα πάρω περισσότερα λεπτά συμμετοχής, για να μπω κι εγώ κανονικά πια στην ομάδα. Οι τραυματισμοί είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει αθλητής, ο οποίος μόλις του δώσουν το ΟΚ οι γιατροί δεν θα μπει να παίξει άμεσα. Ξέρετε όλοι πόσο αγαπάμε την Εθνική και πόσο θέλουμε να παίξουμε όλοι σ αυτή και σε μια μεγάλη διοργάνωση όπως το Ευρωμπάσκετ… Και να πονάει λίγο κάποιος, θέλει να μπει να παίξει».

Τέλος μίλησε ο Δημήτρης Κατσίβελης: «Αποδείχθηκε ευτυχώς ότι ήταν απλή κάκωση, η οποία δεν μπορούσε να μου στερήσει το όνειρο να βρίσκομαι στην ομάδα, τουλάχιστον ως αυτή τη στιγμή. Δεν περιγράφεται το συναίσθημα του να είσαι μέλος της Εθνικής Ανδρών. Είναι το όνειρο κάθε παιδιού που παίζει μπάσκετ. Κάνουμε καλή δουλειά καθημερινά, η ομάδα είναι καλή. Ούτε τα φιλικά λένε κάτι, ούτε το γεγονός ότι όλοι μας υπολογίζουν ως δυνατή ομάδα. Μετράει το ότι εμείς βλέπουμε τι γίνεται, καταλαβαίνουμε ότι πάμε καλά, ότι βελτιωνόμαστε, αλλά και ότι έχουμε κι άλλα περιθώρια βελτίωσης. Θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι μέσα από αυτά τα τελευταία φιλικά, για να παλέψουμε όπως πρέπει στο Ευρωμπάσκετ».

Το πρόγραμμα:

Παρασκευή 23 Αυγούστου
19.00 ΠΓΔΜ-Ελλάδα
21.30 Γερμανία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη
Σάββατο 24/8
15.30 Γερμανία-ΠΓΔΜ
18.00 Ελλάδα-Βοσνία/Ερζεγοβίνη
Κυριακή 25/8
15.30 Γερμανία-Ελλάδα
18.00 Βοσνία/Ερζεγοβίνη-ΠΓΔΜ

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης