H πρώτη δόση της τελευταίας αγωνιστικής της Euroleague περιελάμβανε αρκετές συγκινήσεις και πολλά θρίλερ.

Οι δύο πρώτες αναμετρήσεις μάλιστα είχαν πολύ έντονο ελληνικό ενδιαφέρον. Κι αυτό γιατί από τα αποτελέσματα των αγώνων Αναντολού Εφές – Αρμάνι Μιλάνο και ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπασκόνια εξαρτιόταν το μέλλον του Ολυμπιακού στη διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Πειραιά ήθελε νίκες των γηπεδούχων και τις βρήκε. Τόσο η ομάδα της Πόλης, όσο και η «ομάδα του στρατού» ανέτρεψαν το σκηνικό και έφτασαν σε νίκες.

Η Εφές δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο. Ο Μάικ Τζέιμς ήταν… ορεξάτος και οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του, η οποία πήρε διαφορά της τάξεως των 11 πόντων στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (42-53). Το δεύτερο μέρος άνηκε ολοκληρωτικά στην Εφές, όμως, η οποία με μπροστάρη τον Μίσιτς και βοήθειες από Πλάις και Μπομπουά, ήρθε η ανατροπή, με την τουρκική ομάδα να επικρατεί με 101-95. Κι όλα αυτά σε ένα αποτέλεσμα το οποίο αφήνει εκτός συνέχειας την Αρμάνι Μιλάνο, καθώς το ρεκόρ της έφτασε στο 14-16.

Η Μπασκόνια ταξίδεψε στην Μόσχα, για να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ και για τρία δεκάλεπτοα και.. κάτι, όμως ο Ουίλ Κλάιμπερν το πήρε προσωπικά στο τέταρτο δεκάλεπτο και ανέτρεψε πλήρως το σκηνικό. Ο Αμερικανός άσος με δικά του καλάθια έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του και της χάρισε τη νίκη με 92-78. Παρά την ήττα, όμως, η Μπασκόνια εξασφάλισε την πρόκρισή της στην οκτάδα της Euroleague και πλέον μένει να φανεί η θέση την οποία θα καταλάβει στην βαθμολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον, ο Ολυμπιακός περιμένει ένα ακόμα αποτέλεσμα. Κι αυτό είναι στην αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με την Ζαλγκίρις, με την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ να περιμένει νίκη της ομάδας του Πάμπλο Λάσο.

Πηγή: sdna.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης