«Ευχαριστώ» στους χρυσούς διεθνείς του 1987

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013, 16:35
«Ευχαριστώ» στους χρυσούς διεθνείς του 1987
Σαν σήμερα πριν από 26 χρόνια η Εθνική ομάδα του μπάσκετ νίκησε με 103-101 την Σοβιετική Ένωση, κατέκτησε την πρώτη θέση στο Ευρωμπάσκετ του 1987 στην Αθήνα και απογείωσε ένα έθνος!

Έτσι ο ΠΣΑΚ δεν θα μπορούσε να ξεχάσει τη «χρυσή ομάδα»και με ανακοίνωση τους ευχαρίστησε για τον άθλο τους!

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ήταν 14 Ιουνίου του 1987, όταν εκατομμύρια Έλληνες, ξεχύθηκαν στους δρόμους, για να πανηγυρίσουν τη μεγαλύτερη επιτυχία (μέχρι την…επόμενη) του ελληνικού αθλητισμού σε εθνικό επίπεδο.

Σαν σήμερα πριν από 26 χρόνια, η εθνική μας ομάδα του μπάσκετ, μας έκανε υπερήφανους, με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Οι Γκάλης, Γιαννάκης, Φασούλας, Καμπούρης, Σταυρόπουλος, Λινάρδος, Ιωάννου, Καρατζάς, Χριστοδούλου, Ανδρίτσος, Φιλίππου και Ρωμανίδης, υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού τεχνικού Κώστα Πολίτη, οδήγησαν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία του και παράλληλα, οδήγησαν χιλιάδες παιδιά στο χώρο του μπάσκετ.

Ανάμεσα σε αυτά τα παιδιά, ήταν και οι παίκτες του Συνδέσμου μας.

Χωρίς τους Χρυσούς διεθνείς του 1987, ίσως να μην είχαμε ασχοληθεί με το μπάσκετ. Ίσως, να μην είχε τόσες επιτυχίες το ελληνικό μπάσκετ.

Οφείλουμε ένα ΜΕΓΑΛΟ "ευχαριστώ".

Δεν ξεχνάμε το 1987…».

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανουδάκης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013, 16:41