Νικηφόρα πέρασε από το Κάουνας η πρωτοπόρος της Ευρωλίγκας, Αναντολού Εφές, επικρατώντας με 68-74 της Ζαλγκίρις, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής. Αυτή ήταν η όγδοη διαδοχική νίκη της τουρκικής ομάδας, ενώ την έβδομη ήττα της σε εννέα εντός έδρας ματς υπέστη η ουραγός Ζάλγκιρις. Αν και ταξίδεψε με δέκα παίκτες στην Αγία Πετρούπολη, η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου επικράτησε με 71-82 της Ζενίτ και παρέμεινε στην πρώτη τετράδα.

Με ηγέτες τους Βασίλιε Μίτσιτς και Τιμπόρ Πλάις που σημείωσαν από 18 πόντους, η Αναντολού Εφές επικράτησε με 68-74 της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στη Zalgirio Arena. Ο Γερμανός σέντερ είχε 9/12 δίποντα, μάζεψε 7 ριμπάουντ, μοίρασε 1 ασίστ, έκλεψε μία μπάλα και έκοψε ένα σουτ, συγκεντρώνοντας 21 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης σε 31 λεπτά συμμετοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε τις 12 νίκες σε 14 αγωνιστικές. Εξαιρετικός ήταν και ο Ροντρίγκ Μπομπουά με 16 πόντους. Στον αντίποδα, 16 πόντους σημείωσε ο Τζοκ Λάντειλ για την ομάδα της Λιθουανίας που δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις 11/14 βολές έναντι στις 2/2 των νικητών.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ πήρε από το χέρι τη Μακάμπι, οδηγώντας τη σε νίκη με 71-82, επί της Ζενίτ, με 17 πόντους! Λίγες ημέρες αφού ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα του Τελ Αβίβ, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος οδήγησε τους Ισραηλινούς στη 10η νίκη τους σε 14 αγώνες. Η Μακάμπι βρήκε λύσεις όχι μόνο από την περιφέρεια, αλλά και μέσα στη ρακέτα, από τον Οθέλο Χάντερ (15π.) στη Sibur Arena. Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης υποχώρησε στον βαθμολογικό πίνακα μετρώντας 3 νίκες 11 ήττες. Βρίσκεται δηλαδή στην τελευταία θέση της κατάταξης, ισόβαθμη με τη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν είχε τους τραυματίες Τζον Ντιμπαρτολομέο, Νέιτ Ουόλτερς, Όμρι Κάσπι, Ταρίκ Μπλακ, ούτε τον Άαρον Τζάκσον που αποκτήθηκε τη Δευτέρα (16/12), αλλά στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι εναπομείναντες παίκτες του τα έδωσαν όλα και πήραν αυτό που ήθελαν απέναντι στους Ρώσους που έπαιξαν χωρίς τον Όστιν Χόλινς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης