Πιο… θνητή ίσως από ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια θα εμφανιστεί η ομάδα των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας (30/8-14/9).

Κι αυτό γιατί στις ήδη πολλές απουσίες (Λεμπρόν Τζέιμς, Καρμέλο Άντονι, Κρις Πολ, Ντουάιτ Χάουαρντ, Κόμπι Μπράιαντ, Μπλέικ Γκρίφιν, Κέβιν Λοβ, Πολ Τζορτζ, Κρις Μπος, Ντουέιν Ουέιντ, Καουάι Λέοναρντ, Ντερόν Ουίλιαμς κλπ.) ήρθε να προστεθεί εντελώς ξαφνικά κι αυτή του Κέβιν Ντουράντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και είχε δηλώσει «παρών» στην έναρξη της προετοιμασίας, τελικά ο σούπερ σταρ της Θάντερ και ηγέτης της Team USA αποφάσισε να απέχει κάνοντας λόγο για εξουθένωση.

«Είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση. Θεωρώ μεγάλη ευθύνη να εκπροσωπώ τη χώρα μου και ξέρω πως οφείλω στους συμπαίκτες μου να είμαι 100% προσηλωμένος στο στόχο μας. Μετά τη συμμετοχή στο πρώτο στάδιο προετοιμασίας, αντιλήφθηκα πως δεν μπορούσα να ανταποκριθώ στην ευθύνη τόσο από πλευράς χρόνου, όσο και από πλευράς ενέργειας. Πρέπει να κάνω ένα βήμα πίσω και να ξεκουραστώ πνευματικά και σωματικά για την ερχόμενη σεζόν στο ΝΒΑ», ανέφερε ο Ντουράντ σε ανακοίνωσή του.

Πλέον, με την αποχώρηση του MVP του Μουντομπάσκετ του 2014 και εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας που πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, το ρόστερ των ΗΠΑ έχει μειωθεί σε 15 παίκτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διάθεση του Μάικ Σιζέφσκι είναι οι: Ντέρικ Ρόουζ (Μπουλς), Στίβεν Κάρι, Κλέι Τόμπσον (Ουόριορς), Τζέιμς Χάρντεν (Ρόκετς), Ντεμάρκους Κάζινς (Κινγκς), Άντονι Ντέιβις (Πέλικανς), Ντεμάρ ΝτεΡόζαν (Ράπτορς), Αντρέ Ντράμοντ (Πίστονς), Κένεθ Φαρίντ (Νάγκετς), Γκόρντον Χέιγουορντ (Τζαζ), Κάιρι Ίρβινγκ (Καβαλίερς), Κάιλ Κόρβερ (Χοκς), Ντέμιαν Λίλαρντ (Μπλέιζερς) και Τσάντλερ Πάρσονς (Μάβερικς).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης