Επ' αόριστον αναβολή ζητεί η Ένωση Παικτών της Euroleague

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020, 09:56
Επ' αόριστον αναβολή ζητεί η Ένωση Παικτών της Euroleague

Οι παίκτες της Euroleague ζήτησαν από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος την αναβολή κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας, επισημαίνοντας πως πρέπει να μπει σε προτεραιότητα η υγεία και η ασφάλεια των μελών κάθε ομάδας και των οικογενειών τους.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Η Ένωση Παικτών της Ευρωλίγκας έχει στείλει επιστολή στην Ευρωλίγκα για να την ενημερώσει ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών όλο και περισσότεροι παίκτες έχουν εκφράσει την αυξημένη και δικαιολογημένη ανησυχία τους για την υγεία τη δική τους και της οικογένειάς τους, αν οι ομάδες ακολουθήσουν το αγωνιστικό πρόγραμμα που υπάρχει, κατά τη διάρκεια της έξαρσης του κορωνοϊού.

Οι διαμορφωθείσες συνθήκες μάς αναγκάζουν να υπενθυμίσουμε στην Ευρωλίγκα και στις συμμετέχουσες ομάδες ότι δεν μπορούν να ζητούν από τους παίκτες να βάλουν την υγεία τους και των οικογενειών τους σε κίνδυνο, για να συμμετέχουν σε ταξίδια και παιχνίδια που μπορεί να τους εκθέσουν σε αυξημένη πιθανότητα μετάδοσης του κορωνοϊού. Επιπρόσθετα, δεν μπορεί να ζητείται από τους παίκτες να παραβούν τους εθνικούς κανονισμούς υγείας, παρακάμπτοντας απαγορεύσεις για δημόσιες συγκεντρώσεις, ώστε να αποφευχθεί η επιπλέον διάδοση του κορωνοϊού.

Μετά από όλα αυτά, η Ένωση παικτών της Ευρωλίγκας ζητάει από την Ευρωλίγκα και όλες τις συμμετέχουσες ομάδες να βάλουν την υγεία των παικτών και την ασφάλειά τους σε προτεραιότητα και να αναβάλουν τη διοργάνωση μέχρι η υγεία, η ασφάλεια και η ελευθερία της μετακίνησης να μπορούν να διασφαλιστούν.

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020, 10:21