Σκοπός των φιλικών παιχνιδιών είναι η βελτίωση των αδυναμιών και ο Φώτης Κατσικάρης μετά το τουρνουά του Πο τόνισε ότι η Ελλάδα παρουσίασε βελτίωση, ενώ επεσήμανε ότι το προπονητικό τιμ επιστρέφει με γεμάτα τα μπλοκάκια!

«Είναι αλήθεια ότι είμαι αρκετά ικανοποιημένος και ειδικά με το εξής: Ήταν το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι μετά από μια προετοιμασία και η ομάδα ήταν πάλι εκεί, με τα λάθη και τις αδυναμίες της, αλλά και με βελτίωση σε κάποια σημεία. Αυτή τη φορά ήμασταν καλύτεροι σε μεγαλύτερο ποσοστό σε αυτό που ζητήσαμε, στην άμυνα και ειδικά στο πικ εντ ρολ. Παίξαμε καλύτερα σε σχέση με το χθεσινό παιχνίδι και μετά το πρώτο δεκάλεπτο που είχαμε πάλι πρόβλημα στο ριμπάουντ, νομίζω ότι δεν μας πήραν κανένα επιθετικό για τριάντα λεπτά. Κι αυτό είναι ένα μεγάλο συν, γιατί αυτή την ανάλυση κάνεις, παίζοντας αυτά τα παιχνίδια. Και ήταν θετικό, ότι είδαμε αυτά τα δύο πράγματα που είχαμε πρόβλημα στα δύο πρώτα παιχνίδια, στην άμυνα στο πικ εντ ρολ και στα ριμπάουντ, να λειτουργούν καλύτερα απέναντι σε μια καλή ομάδα με ψηλά κορμιά, πλήρης σε όλες τις θέσεις. Κάναμε αρκετά καλή δουλειά. Επειδή αυτό που κάνουμε είναι καινούριο και για μένα ακόμη, θέλαμε να δούμε σχήματα. Ουσιαστικά κοουτσάραμε την ομάδα με αυτόν τον τρόπο στα φιλικά με διαφορετικά σχήματα, συνεργασίες, να δούμε τι λειτουργεί και γι αυτό το λόγο, ενώ είχαμε το σκάουτινγκ των αντιπάλων, δεν προχωρήσαμε σε αυτό το δρόμο», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν δώσαμε πληροφορίες στην ομάδα σε ότι αφορά τους αντιπάλους σε αυτό το τουρνουά. Είναι σημαντικό αυτό που λέω, γιατί οι παίκτες θα έπρεπε να αναγνωρίσουν καταστάσεις μόνοι τους στη διάρκεια του παιχνιδιού. Ήταν κάτι που θέλαμε. Εννοείται ότι αναλύσαμε το δικό μας παιχνίδι, καθημερινά κάναμε μίτινγκ με τους παίκτες, θέλαμε να ασχοληθούμε με εμάς, τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε. Θέλαμε αυτά που ετοιμάζουμε στις προπονήσεις, να τα δούμε στο παιχνίδι. Θέλαμε οι παίκτες να είναι σε ετοιμότητα να διαβάσουν τις καταστάσεις. Είδαμε αρκετά πράγματα και τώρα επιστρέφοντας, περιμένουμε να ενσωματωθεί και ο Πρίντεζης στις προπονήσεις. Θα αλλάξουμε ρυθμό στις προπονήσεις, γιατί έρχεται και το επόμενο τουρνουά στη Λιθουανία. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος όπως εξελίχθηκαν τα τρία παιχνίδια, για να δούμε ποιες αδυναμίες έχουμε και πού θα πρέπει να δουλέψουμε. Τις αναγνωρίσαμε από την αρχή κι αυτό είναι σημαντικό για μια καινούρια ομάδα. Θέλουμε να δούμε τις δυνατότητες που έχουμε στο κομμάτι αυτό, μετά την επίθεση της ταχύτητας της εκτέλεσης, της κυκλοφορίας της μπάλας που θα είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά της ομάδας και τη σωστή λειτουργία ειδικών καταστάσεων. Και το τουρνουά βοήθησε σε αυτό και στον αγώνα με τη Σερβία που νικήσαμε στο τέλος, αλλά και στον σημερινό αγώνα, όταν στα 20 μετά από τάιμ άουτ, λειτούργησε η άμυνα και είχαμε την επίθεση και τη δυνατότητα να νικήσουμε».

Για τις αδυναμίες της «επίσημης αγαπημένης» και τους τομείς που χρειάζονται βελτίωση, δήλωσε: «Πρώτα την άμυνα και κυρίως τα χέρια. Η ομάδα αρχίζει σιγά-σιγά να χρησιμοποιήσει τα χέρια. Και θα πρέπει να είμαστε συνεπείς στην άμυνα, εκεί που υπάρχει ένα πρόβλημα όχι τόσο με τον Μπουρούση, όσο με τον Βουγιούκα καθαρά στην ταχύτητα της αντίδρασης σε πικ εντ ρολ καταστάσεις, γιατί δεν έχει την ίδια εκρηκτικότητα. Και φυσικά τα ριμπάουντ. Είναι τα τρία βασικά κομμάτια. Αυτό που με χαροποίησε ήταν ο χαρακτήρας της ομάδας που πάλεψε σε όλους τους αγώνες ως το τέλος. Επιστρέφουμε με γεμάτα μπλοκάκια για να συνεχίσουμε τη δουλειά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης