Περισσότερο από 2,5 ώρες διήρκησε το έκτακτο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, από το οποίο πάντως απουσίαζαν οι ηγέτες των δύο «αιωνίων». Την ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκπροσώπησε ο Μάνος Παπαδόπουλος και την ΚΑΕ Ολυμπιακός ο Γιώργος Σκινδήλιας.

Όπως έκανε γνωστό μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, τα πλέι-οφ θα διεξαχθούν κανονικά όπως έχουν οριστεί και η απόφαση αυτή πάρθηκε με ψήφους 13-1 και με μειοψηφία τους «ερυθρόλευκους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άγνωστο φυσικά παραμένει το τι θα κάνει ο Ολυμπιακός τη Δευτέρα, όπου είναι προγραμματισμένο το πρώτο ματς με τον Παναθηναϊκό και με τους δύο από τους τρεις διαιτητές που ορίστηκαν (Αναστόπουλος, Μάνος) να ανήκουν στους «ανεπιθύμητους».

Επίσης, έγινε γνωστό ότι απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα του Ολυμπιακού για την μη επικύρωση της βαθμολογίας, για την επανάληψη της τελευταίας αγωνιστικής, αλλά και τη διεξαγωγή των πλέι-οφ.

Στόχος της διοργανώτριας αρχής είναι μετά την λήξη των πλέι-οφ να πραγματοποιηθούν συναντήσεις των ιδιοκτητών των ΚΑΕ, ώστε να οργανωθεί από «μηδενική βάση» το νέο πλαίσιο διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη, την πρώτη εβδομάδα μετά το τέλος της αγωνιστικής δράσης θα διεξαχθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση, στην οποία θα τεθούν προς ψήφιση οι αλλαγές που θα έχουν προγραμματιστεί στις συσκέψεις που θα έχουν προηγηθεί.

Μάλιστα, την ερχόμενη εβδομάδα θα τεθούν όλα αυτά προς αποδοχή και νομοθέτηση σε ΕΟΚ και Υπουργεία. Εάν κάποιες αλλαγές δεν γίνουν αποδεκτές από τους παραπάνω φορείς, τότε ο ΕΣΑΚΕ θα επανεκτιμήσει την κατάσταση.

Σε δηλώσεις του ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Έγινε μια πολύ καλή συζήτηση. Ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει προτάσεις για όλες τις δομικές αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στο μπάσκετ, όπως το ίδιο έχουν κάνει και οι άλλες 13 ομάδες. Αυτό που φαίνεται, είναι ότι η κρίση θα γίνει ευκαιρία. Δείχνει να υπάρχει η διάθεση όλων των ομάδων να στηρίξουν την κατάσταση και να ληφθούν οι αποφάσεις».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός την Δευτέρα, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ περιορίστηκε να πει: «Αυτό είναι ένα θέμα της ΚΑΕ Ολυμπιακός».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης