Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Euroleague εντάσσονται από τη νέα σεζόν οι 11 ομάδες – μέτοχοι της διοργάνωσης, μετά από σχετικό αίτημα των «επτά» (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αναντολού Εφές, Μακάμπι, Ζάλγκιρις, Αρμάνι Μιλάνο) που είχαν συναντηθεί στην Αθήνα.

Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή (26/04) συνεδρίαση των μετόχων της ECA στη Βαρκελώνη, παρουσία του εκτελεστικού διευθυντή, Τζόρντι Μπερτομέου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα θέματα που απασχόλησαν το συμβούλιο ήταν κυρίως οικονομικής φύσεως, ενώ ο στόχος που είχαν θέσει οι επτά ομάδες της Euroleague στη μεταξύ τους συνάντηση επί αθηναϊκού εδάφους (11/4) επετεύχθη.

Πλέον, οι ομάδες-μέτοχοι θα συμμετέχουν και θα έχουν λόγο στις αποφάσεις που σχετίζονται με τη δομή, τις εμπορικές συμφωνίες και τα τηλεοπτικά, τομείς που μέχρι σήμερα τον αποκλειστικό λόγο είχε ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Η ανακοίνωση της Εuroleague:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στη συνάντηση που έγινε τη Μεγάλη Δευτέρα, 26 Απριλίου, τα μέλη της ECA συμφώνησαν στα εξής:

-Οι 11 σύλλογοι δεσμεύονται πλήρως αφοσιωμένοι στην ενότητά τους ως οι ιδρυτές της συλλογικής περιουσίας τους και είναι πεπεισμένοι ότι αυτή η ενότητα έχει προσφέρει την επιτυχία τα τελευταία 20 χρόνια.

– Οι 11 ομάδες παραμένουν δεσμευμένες στο όραμά τους να πραγματοποιήσουν τα απαραίτητα κοινά βήματα, για να συνεχίσουν να στηρίζονται σε αυτή την επιτυχία, διατηρώντας τις διοργανώσεις της Ευρωλίγκας στα ίδια υψηλά επίπεδα.

– Η Ευρωλίγκα θα προτείνει μέτρα για την παρέμβαση των 11 συλλόγων στο κυβερνητικό οικοδόμημα, στην προσεχή συνέλευση της ECA».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης