Η Euroleague στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψή της με τις ομάδες της διοργάνωσης, που έχουν εγγυημένα συμβόλαια, είχε διαμηνύσει ότι πρόθεσή της είναι να ολοκληρωθεί κανονικά η τρέχουσα σεζόν, αποκλείοντας, τουλάχιστον επί του παρόντος, την προοπτική  οριστικού «λουκέτου», λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Έτσι η διοργανώτρια αρχή του κορυφαίου διασυλλογικού πρωταθλήματος μπάσκετ της Ευρώπης, ψάχνει όλους τους πιθανούς τρόπους, που θα καταστήσουν εφικτή τη συνέχιση και ολοκλήρωση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό διευθυντή της διοργάνωσης, Εντ Σκοτ, η λίγκα εξετάζει ένα τουρνουά που θα γίνουν όλα τα παιχνίδια σε δύο γήπεδα της ίδιας πόλης. Αυτό είναι το plan b της, σε περίπτωση που δεν χωρέσουν οι ημερομηνίες στο καλεντάρι ή η κατάσταση δεν επιτρέπει πολλά ταξίδια και μετακινήσεις…

«Τα σενάρια είναι πάρα πολλά αυτή τη στιγμή, όμως η σύνοψη μπορεί να γίνει σε τέσσερις άξονες. Αρχικώς, υπάρχει η σκέψη να συνεχιστεί η διοργάνωση λαμβάνοντας υπόψη τη δομή που έχει το καλεντάρι μας, παίζοντας όλα τα παιχνίδια που απομένουν, κάθε ομάδα στο γήπεδο της, με το πρόγραμμα που προϋπήρχε.

Αν δεν καταστεί δυνατό, η επόμενη εναλλακτική αφορά τα να γίνουν όλα τα παιχνίδια, πιέζοντας το καλεντάρι και δημιουργώντας περισσότερες εβδομάδες διπλών αγωνιστικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρίτον, αν για λόγους υγείας ή αν δεν προλάβουμε τις προθεσμίες να γίνουν τα παιχνίδια σε 18 γήπεδα, όλοι οι αγώνες θα γίνουν σε ένα ή δυο γήπεδα σε μια πόλη. Στην τελευταία επιλογή, οι σύλλογοι θα καθορίσουν την αλλαγή του φορμάτ της διοργάνωσης για μια πιο άμεση ολοκλήρωση», δήλωσε.

Ο Εντ Σκοτ μάλιστα προχώρησε και σε λεπτομέρειες, αναφέροντας μεταξύ άλλων στην «El Pais»: «Οι παίκτες, οι προπονητές και οι εργαζόμενοι των ομάδων θα τεθούν σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 μέρες.

Από τη στιγμή που είναι διαθέσιμοι, οι ομάδες θα αρχίσουν μίνι προετοιμασία 14 ημερών ώστε να βρεθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Η παραπάνω διαδικασία θα διαρκέσει συνολικά έναν μήνα. Είναι το διάστημα που χρειάστηκε το ΝΒΑ για να επιστρέψει στην κανονικότητα έπειτα από το λοκ-άουτ της σεζόν 2011-12».

Σε Αθήνα, Μόσχα ή Κωνσταντινούπολη το φινάλε της σεζόν;

Η Αθήνα φαίνεται πως είναι μία από τις υποψήφιες πόλεις σε αυτό το σενάριο, μαζί με τη Μόσχα, αλλά και την Κωνσταντινούπολη.

Το ΣΕΦ και το ΟΑΚΑ θα είναι τα δύο κλειστά γήπεδα μπάσκετ που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του κορυφαίου ευρωπαϊκού διασυλλογικού πρωταθλήματος, αν προκριθεί η επιλογή της Αθήνας, ως πόλη διεξαγωγής των υπόλοιπων παιχνιδιών μέχρι τη στέψη του πρωταθλητή 2020. Ο λόγος που στη Euroleague αναζητούν άλλες πόλεις διεξαγωγής των αγώνων αντί της Κολωνίας που θα φιλοξενούσε το φετινό φάιναλ φορ είναι πως η Lanxess Arena δεν αποτελεί μία… παραδοσιακή έδρα του θεσμού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης