Ο Μπόγκνταν Μπογντάνοβιτς είναι ο δεύτερος Σέρβος που ψηφίστηκε στην All Decade Team της Ευρωλίγκας, μετά τον Μίλος Τεόντοσιτς. Επί πέντε σεζόν στη Euroleague, δύο με τη φανέλα της Παρτιζάν Βελιγραδίου (2012-14) έχοντας προπονητή τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς και τρεις με αυτή της Φενερμπαχτσέ υπό την τεχνική καθοδήγηση του συμπατριώτη του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (2014-17), ο Σέρβος γκαρντ/φόργουορντ κατάφερε να κατακτήσει μία φορά τον τίτλο (2017), να ψηφιστεί στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης (2017) και να αναδειχθεί δύο φορές «Rising Star» EuroLeague (2014, 2015). Μάλιστα, είναι μόλις ο τρίτος παίκτης στην Ιστορία της Ευρωλίγκας που έχει αναδειχτεί κορυφαίο ανερχόμενο αστέρι για δύο διαδοχικές σεζόν, μετά τον Νίκολα Μίροτιτς να προηγείται του Μπογκντάνοβιτς και τον Λούκα Ντόντσιτς να έπεται. Από ανερχόμενο ταλέντο ο Μπογκντάνοβιτς εξελίχτηκε σε… σούπερ σταρ για να περάσει τον Ατλαντικό για λογαριασμό των Κινγκς στο ΝΒΑ.

«Ένας παίκτης με ομαδικό πνεύμα, εξαιρετικός σε clutch καταστάσεις, all-around σκόρερ, του οποίου η επάρκεια και η πάσα βελτιώνονταν από χρόνο σε χρόνο, για να γίνει ακόμη πιο απρόβλεπτος», αναφέρει η Euroleague, στην ανακοίνωσή της για τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Με τη Φενερμπαχτσέ αγωνίστηκε και στον τελικό της Euroleague, το 2016, όταν η τουρκική ομάδα ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σέρβος σούτινγκ γκαρντ ανήκει επισήμως, λοιπόν στην ελίτ των παικτών της τελευταίας δεκαετίας της Euroleague, με το όνομά του να γράφεται δίπλα σε αυτά των Κάιλ Χάινς, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Δημήτρη Διαμαντίδη, Λούκα Ντόντσιτς, Μίλος Τεόντοσιτς, Νάντο Ντε Κολό, Γιώργου Πρίντεζη και Σέρχιο Γιουλ.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης