Η μεγάλη στιγμή έφτασε για την Εθνική Γυναικών! Στις 19.00 (ΕΡΤ2) ρίχνεται στη μάχη του Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας με πρώτη αντίπαλο τη Σερβία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει την πρωταθλήτρια Ευρώπης και ο βαθμός δυσκολίας που θα έχουν οι διεθνείς μας είναι υψηλός.

Παρ’ όλα αυτά, η Εθνική είναι αποφασισμένη να παλέψει με όλες τις δυνάμεις της, ξέροντας πολύ καλά ότι έχει να αντιμετωπίσει την κορυφαία ομάδα της Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο προπονητής της Εθνικής Κώστας Κεραμιδάς είπε για την αναμέτρηση: «Έχουμε κάνει ό,τι καλύτερο ήταν δυνατό το διάστημα της προετοιμασίας μας σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα. Από εδώ και πέρα αυτό που μετράει είναι η ετοιμότητα, η ψυχολογία και η τύχη. Η Σερβία είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης και έχει πολύ καλές και ποιοτικές παίκτριες με τεράστια εμπειρία. Οι περισσότερες από αυτές παίζουν στην Ευρωλίγκα και ορισμένες στο WNBA. Εμείς θα κοιτάξουμε να αντιμετωπίσουμε όσο γίνεται καλύτερα τεχνικά τα σημεία στα οποία η Σερβία υπερτερεί. Έχει πολύ καλό τρανζίσιον στην επίθεση, πολύ καλό πικ εν ρολ και στο ένας εναντίον ενός έχει αξιόλογες αθλήτριες. Εμείς αυτό που θα προσπαθήσουμε είναι να ρίξουμε το τέμπο του αγώνα. Το παιχνίδι είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο. Η άμυνα είναι η βάση μας. Αυτό που εμείς θέλουμε είναι να σταματήσουμε το σκοράρισμα της αντιπάλου μέσα από την άμυνά μας. Και γι’ αυτό έχουμε επιστρατεύσει εκτός από την τακτική και τα τρικ πολλή ψυχή και μαχητικότητα».

Οι αθλήτριες της Εθνικής ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους το απόγευμα της Πέμπτης στο Κράλοβκα Αρίνα. Οι διεθνείς είδαν για άλλη μια φορά βίντεο με αποσπάσματα από αγώνες της Σερβίας, ενώ ακολούθησε η δουλειά στο γήπεδο, με την τακτική να έχει την τιμητική της.

Η Εθνική συμμετέχει στον Γ’ Όμιλο και θα έχει αντιπάλους εκτός από τη Σερβία, τη Σλοβενία και τη Γαλλία. Στο άλλο παιχνίδι του Ομίλου της Ελλάδας, η Σλοβενία στις 21.30 θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης