Ο Γιάννης το έχει πάρει… προσωπικά, αφού πραγματοποίησε άλλο ένα «μαγικό» παιχνίδι με 41 πόντους και 13 ριμπάουντ οδηγώντας τους Μπακς στην νίκη με 120-100 επί των Σανς, με το σκορ στο 2-1 υπέρ του Φοίνιξ.

Ο Έλληνας άσος ήταν εκπληκτικός στη δεύτερη και τρίτη περίοδο, όπου οι Μπακς κυριάρχησαν στο παρκέ, στέλνοντας τη διαφορά άνω των 20 πόντων. Οι Σανς είχαν πρόβλημα μιας και ο Μπούκερ ήταν εκτός αγώνα από την άμυνα των Μπακς, ενώ Πολ και Έιτον επίσης μετά το πρώτο δωδεκάλεπτο «σίγησαν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα «Ελάφια» μείωσαν σε 2-1 και πλέον θέλουν να ισοφαρίσουν τη σειρά και να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του τίτλου.  

Οι Σανς ξεκίνησαν καλύτερα τον αγώνα και εκμεταλλεύτηκαν το πλεονέκτημα του Έιτον μέσα στη ρακέτα απέναντι στον Λόπεζ. Ο σέντερ του Φοίνιξ είχε 16 πόντους στην πρώτη περίοδο, με το σκορ στο 25-28, με τους Μπακς να έχουν προβλήματα σε άμυνα και επίθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και κάπου εκεί άρχισε το σόου του Γιάννη Αντετοκούνμπο, με τον Έλληνα άσο να είναι ασταμάτητος στην επίθεση και αμυντικά να δίνει λύσεις. Οι Μπακς κατάφεραν να τρέξουν και να περιορίσουν τον Έιτον, ενώ από την πρώτη περίοδο ο Μπούκερ έδειχνε εγκλωβισμένος. Ο Αντετοκούνμπο ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με 18 πόντους, ο Μίντλετον βοήθησε με 15 πόντους και τα «Ελάφια» με ένα επιμέρους σκορ 25-7 μετέτρεψαν το 35-38 σε 60-45, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο.

Οι Σανς προσπάθησαν να αντιδράσουν στο τρίτο δωδεκάλεπτο, βρήκαν λύσεις από τον Τζόνσον, ο οποίος είχε 12 πόντους σε εκείνο το διάστημα, πλησιάζοντας στους 4 πόντους (74-70). Όμως ο Γιάννης δεν είχε διάθεση για… θρίλερ, εκμεταλλεύτηκε το χαμηλό σχήμα των Σανς λόγω των φάουλ του Έιτον και έκανε «πάρτι», οδηγώντας το Μιλγουόκι σε ένα επιμέρους  σκορ 24-6 για να στείλει τη διαφορά στους 22 πόντους (98-76). Βέβαια σε εκείνο το σημείο άξιος συμπαραστάτης στάθηκε και ο Χόλιντει με συνεχόμενα τρίποντα. Στην τέταρτη περίοδο οι Μπακς συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο, τίποτα δεν άλλαξε και το Μιλγουόκι έφτασε στην νίκη με 120-100.

Από το Μιλγουόκι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 41 πόντους με 13/17 βολές, 14/21 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 13 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο, ο Χόλιντεϊ 21 πόντους με 9 ασίστ, ο Μίντλετον 18 πόντους, ενώ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ήταν άποντος με 0/2 δίποντα και 3 ριμπάουντ.

Για το Φοίνιξ ο Πολ είχε 19 πόντους και 9 ασίστ, ο Έιτον 18 πόντους και 9 ριμπάουντ, ο Κράουνερ 18 πόντους.

Τα δωδεκάλεπτα: 25-28, 60-45, 98-76, 120-100. 

Δείτε τα στατιστικά

Δεν τα παρατάει ο Γιάννης και καρφώνει

Παρά τις προσπάθειες των παικτών του Φοίνιξ να τον σταματήσουν, ο Έλληνας άσος επιμένει και σκοράρει.

 

Απίθανο «πόστερ» Τζόνσον σε Τάκερ

Ο παίκτης των Σανς «απογειώθηκε» και κάρφωσε στο καλάθι των Μπακς, με τον Τάκερ να προσπαθεί να κερδίσει το επιθετικό φάουλ. Τελικά όμως χρεώθηκε με αμυντικό. 

 

Εκπληκτική φάση σε άμυνα και επίθεση από Πόρτις

Ο Μπόμπι Πόρτις κάνει εξαιρετικό παιχνίδι και σήμερα, όντας από τους κορυφαίους των Μπακς στο πρώτο μέρος.

Μάλιστα σε μια φάση ξεκίνησε από την άμυνα, όπου έκανε ένα εντυπωσιακό «στοπ» για να φτάσει μέχρι την επίθεση και να καρφώσει. 

 

Κόντεψε να γκρεμίσει την μπασκέτα ο Γιάννης

Οι Μπακς κυριάρχησαν στην 2η περίοδο, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να συνδυάζει θέαμα με ουσία.

Ο Έλληνας άσος μάλιστα έκανε ένα κάρφωμα με τρομερή δύναμη, προκαλώντας… τρόμο στους αντιπάλους του. 

 

Ζήτησε αλλαγή ο Γιάννης στο τρίλεπτο και «τρόμαξε» τους Μπακς

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεκίνησε καλά στον τρίτο τελικό με τους Σανς, αλλά τρία λεπτά μετά την έναρξη ζήτησε αλλαγή, κάτι που «πάγωσε» τους Μπακς.

Ο Έλληνας άσος, μετά από μία βολή που εκτέλεσε, γύρισε προς τον πάγκο των Μπακς και ζήτησε αλλαγή. Άπαντες «τρόμαξαν» μιας και αμέσως το μυαλό πήγε στον τραυματισμό του στο γόνατο. Μετά από λίγα λεπτά όμως ο Έλληνας άσος επέστρεψε κανονικά στον αγώνα. 

 

 

 

Πηγή: SDNA

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης