Η Εθνική έχει μεγάλες βλέψεις για το Παγκόσμιο της Κίνας (31/8-15/9) και σήμερα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ομάδας στο Μέγαρο Ιδρύματος Μποδοσάκη – Κτήριο Διοίκησης της Eurobank.

Στην παρουσίαση ήταν παρόντες όλοι οι παίκτες της Εθνικής, μεταξύ των οποίων ο MVP του ΝΒΑ Γιάννης Αντετοκούνμπο μαζί με τα αδέλφια του, Θανάση και Κώστα, ο άρτι αφιχθείς από τις ΗΠΑ Νικ Καλάθης, ο αρχηγός Γιάννης Μπουρούσης, και φυσικά όλο το τεχνικό τιμ της ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της εθνικής μας ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, ενώ επεσήμανε πως το ελληνικό μπάσκετ τα πάει καλά, παρά την γκρίνια που υπάρχει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κλείνουμε δύο δεκαετίες συνεργασίας που είναι πρωτοφανές στο επίπεδο του παγκόσμιου αθλητισμού. Η συνεργασία αυτή άρχισε με επιθυμία της κυρίας Λάτση και από τότε ζήσαμε μεγάλες στιγμές, γιατί αυτή η συνεργασία συνέβαλε στο να μπει το ελληνικό μπάσκετ σε μια άλλη τροχιά. Η συμβολή της Eurobank σε μια προβληματική περίοδο ήταν καταλυτική για το ελληνικό μπάσκετ. Το ελληνικό μπάσκετ πάει πολύ καλά, γιατί κάποιοι γκρινιάζουν. Έχει υποδομή και είναι καλά θεμελιωμένο. Ο Έλληνας παίκτης εκπροσωπείται σήμερα εδώ από τους παίκτες του ανώτατου επιπέδου, τους παίκτες της εθνικής μας ομάδας. Είμαστε η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που προκρίθηκε στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με μια ομάδα που συγκροτήθηκε με μεγάλες δυσκολίες. Τα παιδιά γνωρίζουν τις δυσκολίες, τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις. Οφείλω να συγχαρώ αυτά τα παιδιά, ορισμένοι δεν είναι εδώ και λυπάμαι, αλλά πρέπει να μνημονεύουμε τη συμβολή τους. Προετοιμαζόμαστε για το μεγάλο ταξίδι που πιστεύω πως θα είναι επιτυχές. Θα είμαστε όλοι, έστω και νοερά, εκεί για να συμβάλουμε και να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αθλητικό αποτέλεσμα, με τη συμβολή και του μεγάλου μας χορηγού. Πιστεύω πως η συνεργασία μας θα συνεχιστεί» είπε ο πρόεδρος της ΕΟΚ.

Κώστας Αντετοκούνμπο: «Είναι ένα από τα όνειρά μου να παίξω με την εθνική ομάδα των ανδρών»

Ένα όνειρο που θα γίνει πραγματικότητα αποτελεί για τον Κώστα Αντετοκούνμπο η κλήση του στην εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών, όπως τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος από την Ελληνική Ομοσπονδία Μπάσκετ και τη μεγάλη χορηγό όλων των εθνικών ομάδων Eurobank.

-Εθνική ομάδα, καινούριο κεφάλαιο, τι σημαίνει για εσένα το εθνόσημο στο στήθος;

«Είναι μεγάλη ευχαρίστηση μου που εκπροσωπώ την Ελλάδα. Είναι ένα από τα όνειρά μου από μικρός να παίξω με την εθνική ομάδα των ανδρών. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και έτοιμος να δείξω το πόσο έχω δουλέψει για αυτό».

-Τι σημαίνει για εσένα και τα αδέρφια σου, ότι είσαστε και οι τρεις εδώ;

«Δεν γνωρίζω πόσες φορές υπήρξαν τρία αδέρφια στην εθνική ομάδα αλλά για εμάς είναι ένα όνειρο που βγαίνει πραγματικότητα και είμαστε όλοι πάρα πολύ χαρούμενοι και περήφανοι».

-Το γεγονός ότι τα μεγαλύτερα αδέρφια σου έχουν κάνει τη δική τους σταδιοδρομία, ο ένας έχει κατακτήσει τον τίτλο του MVP στο NBA (Γιάννης) και ο άλλος έχει κατακτήσει το ελληνικό πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό (Θανάσης) σε αγχώνει ή σου δίνει έξτρα κίνητρο;

«Έξτρα κίνητρο μου δίνει. Είναι περίεργο. Τα αδέρφια μου τα γνωρίζω πριν πετύχουν όλα αυτά που έχουν πετύχει. Σου δίνει ελπίδα αυτό ότι αν δουλέψεις και εσύ μπορείς να καταφέρεις ότι βάλεις στόχο».

-Ο Γιάννης είπε ότι σε μερικά χρόνια εύχεται να σηκώσει κύπελλο με όλα τα αδέρφια του στην ομάδα.

«Είναι όνειρό μας να παίξουμε όλοι μαζί και να κερδίσουμε ένα μετάλλιο».

-Όσον αφορά στους Λέικερς και την μετακίνησή σου σε μια από τις ιστορικότερες ομάδες του κόσμου, πως βιώνεις αυτή την αλλαγή;

«Είμαι ακόμα σοκαρισμένος. Είμαι όμως πολύ χαρούμενος που θα είμαι σε αυτή την ομάδα και είμαι έτοιμος να μάθω πολλά πράγματα από τους νέους συμπαίκτες μου».

Στο τέλος Αυγούστου το τζάμπολ

Η έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ θα γίνει στις 31 Αυγούστου.

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα της το Μαυροβούνιο, την 1η Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια, στις 3 Σεπτεμβρίου, θα βρει απέναντί της τη Βραζιλία, ενώ θα κλείσει τις υποχρεώσεις της στη φάση των ομίλων κόντρα στη Νέα Ζηλανδία στις 5 του ίδιου μήνα.

Αν προκριθεί στη φάση των «16» (περνούν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου), ο όμιλος της Ελλάδας διασταυρώνεται με τον 5ο όμιλο (ΗΠΑ, Τουρκία, Τσεχία, Ιαπωνία).

Το πρόγραμμα του ομίλου της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο

1 Σεπτεμβρίου

Ελλάδα – Μαυροβούνιο (1500 ώρα Ελλάδος)
Νέα Ζηλανδία – Βραζιλία

3 Σεπτεμβρίου

Μαυροβούνιο – Νέα Ζηλανδία
Βραζιλία – Ελλάδα (15.00 ώρα Ελλάδος)

5 Σεπτεμβρίου

Βραζιλία – Μαυροβούνιο
Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία (15.00 ώρα Ελλάδος).

Φωτογραφίες: LATO KLODIAN / EUROKINISSI

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης