Η ομάδα υπεράσπισης της Μπρίτνεϊ Γκράινερ, της αμερικανίδας σταρ του μπάσκετ με θητεία στο WNBA που καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλάκισης στη Ρωσία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, άσκησε έφεση κατά της καταδίκης της, δήλωσε στο Reuters τη Δευτέρα η δικηγόρος της Γκράινερ, Μαρία Μπλαγκοβόλινα.

Η Γκράινερ, η οποία είχε παίξει σε ρωσικό ομάδα, συνελήφθη σε αεροδρόμιο της Μόσχας στις 17 Φεβρουαρίου, αφού στις αποσκευές της βρέθηκαν φυσίγγια ατμού με λάδι κάνναβης. Παραδέχτηκε ένοχη για τις κατηγορίες, αλλά είπε ότι έκανε ένα «ειλικρινές λάθος» όταν εισήλθε στη Ρωσία με λάδι κάνναβης, το οποίο είναι παράνομο στη χώρα. Καταδικάστηκε στις 4 Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είπε ότι η Γκράινερ κρατήθηκε άδικα και προσφέρθηκε να την ανταλλάξει με τον Βίκτορ Μπουτ, έναν Ρώσο έμπορο όπλων που εκτίει ποινή φυλάκισης 25 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι δύο χώρες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για ανταλλαγή κρατουμένων, αλλά όπως όλα δείχνουν δεν έχουν καταφέρει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, να καταλήξουν σε συμφωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης