Για τη σπουδαιότητα της νίκης κόντρα στην Ισπανία μίλησαν ο Κώστας Παπανικολάου, ο Κώστας Σλούκας και ο Κώστας Καϊμακόγλου.

Κώστας Παπανικολάου: «Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Η Ισπανία είναι πολύ καλή ομάδα. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα. Κάναμε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, το οποίο μάς κρατάει ζωντανούς. Δεν είναι αρκετό. Έχουμε άλλους δύο αγώνες να παλέψουμε και να πάρουμε την πρόκριση. Είχαμε το πνεύμα της νίκης. Τα μικρά πράγματα έφεραν τη νίκη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κώστας Καϊμακόγλου: «Κάναμε μια μεγάλη νίκη. Αδικήσαμε τους εαυτούς μας με τη Φινλανδία, αλλά συγκεντρωθήκαμε αυτές τις μέρες και είδαμε τι δεν πήγαινε καλά. Παίξαμε πολύ δυνατά και με ενέργεια. Μπήκαμε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Πρέπει να μπούμε με το ίδιο σκεπτικό και στα υπόλοιπα ματς.
Είχαμε καταλάβει ότι ήταν στα.. μέτρα μας οι Ισπανοί. Με παλικαρίσια άμυνα και ελληνικό τσαμπουκά τα καταφέραμε. Δεν κοιτάμε με ποια ομάδα παίζουμε, αλλά τη δική μας ομάδα. Πάμε να χτυπήσουμε όλα τα ματς».

Κώστας Σλούκας: «Σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να βάζεις το κορμί σου σε κάθε φάσεις. Εμείς βάλαμε τα κορμιά μας καλύτερα κόντρα στους Ισπανούς σε σχέση με τα προηγούμενα ματς» είπε αρχικά ο αριστερόχειρας γκαρντ, ο οποίος στη συνέχεια τόνισε πως οι δύο ήττες δεν επηρέασαν την ψυχολογία της ομάδας και όσα ακολούθησαν.«Πρόκειται για συνηθισμένο φαινόμενο στην Ελλάδα αυτό. Όταν χάνεις είσαι ο χειρότερος, όταν κερδίζεις ο καλύτερος. Εμείς βλέπαμε πως χάναμε το τρένο της πρόκρισης και έπρεπε να το κυνηγήσουμε, να αντιδράσουμε. Και αυτό καναμε. Τώρα, μετά από αυτή τη μεγάλη νίκη, κοιτάμε μπροστά, κοιτάμε μόνο το ματς με τη Σλοβενία».

Όσο για τη συνέχεια του τουρνουά, ο 23χρονος γκαρντ ήταν ξεκάθαρος. «Κυνηγάμε το τρένο της πρόκρισης, κυνηγάμε την πρόκριση, δεν μας ενδιαφέρει η θέση, απλά να κερδίσουμε τα άλλα δύο ματς και να περάσουμε. Πλέον κοιτάμε μόνο το ματς με τη Σλοβενία, τίποτα άλλο. Θα τους δούμε στο βίντεο, θα κάνουμε το πλάνο μας και θα δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Γιώργος Περράκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης