Στον τεχνικό της πρωταθλήτριας Euroleague 2019 ΤΣΚΚΑ Μόσχας και μοναδικό Έλληνα προπονητή με δύο τίτλους Euroleague, Δημήτρη Ιτούδη, εστίασε, η διοργανώτρια Αρχή του κορυφαίου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ την Τετάρτη (20/5).

«Είμαι πολύ υπερήφανος για τους παίκτες μου, τον σύλλογο, τη διοίκηση, τους φιλάθλους μας, την οικογένειά μου… » δήλωσε ο Ιτούδης στο σχετικό βίντεο που ετοίμασε η Euroleague για τον «κορυφαίο προπονητή» της περυσινής σεζόν!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν μηδένισε το χρονόμετρο στον τελικό του 2019, ο Ιτούδης έκανε μία χειρονομία! Άνοιξε τα χέρια του σαν να λέει… «Τέλος!». Ο Ιτούδης επανέλαβε αυτή, την ίδια χειρονομία του, στο βίντεο της Euroleague. «Αυτό έκανα! Τέλος! Αυτά ήταν τα συναισθήματα! Κρίθηκε! Τα καταφέραμε! Ήταν ικανοποίηση αδιαμφισβήτητα! Ήταν ανακούφιση και υπερηφάνεια. Είμαι πολύ υπερήφανος για τους παίκτες μου, τον σύλλογο, τη διοίκηση, τους φιλάθλους μας, την οικογένειά μου. Οι παίκτες μου αποδείχτηκαν δυνατοί να αντιμετωπίσουν την αλήθεια, να συνειδητοποιήσουν πως ήμασταν μέρος του προβλήματος όσον αφορά στις ήττες που κάναμε μεσούσης της σεζόν και έπρεπε να το διορθώσουμε. Πως θα το διορθώναμε; Με το να διορθώσουμε τους εαυτούς μας! Και το έκαναν! Αυτό μας ένωσε και έκανε την περυσινή σεζόν μία αξέχαστη σεζόν!»

Όσο για το κίνητρό του Δημήτρη Ιτούδη; «Προγραμματίζω την επόμενη προπόνηση, τι πρέπει να κάνω για να δώσω κίνητρο στους παίκτες μου και πως θα ταιριάξουν στο σύστημά μας, πως θα τους βγάλω από τη “ζώνη ασφαλείας” τους». Στη συνέχεια, ο Ιτούδης πρόσθεσε: «Έχουμε μία πολύ καλή ομάδα, γεμάτη με παίκτες που μπορούν να κάνουν διαφορετικές δουλειές. Θέλουμε να δείχνουμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ».

Για τον Δημήτρη Ιτούδη, μίλησαν στο ίδιο βίντεο οι Κάιλ Χάινς και Νταρούν Χίλιαρντ. Ο αρχηγός της ΤΣΣΚΑ, Κάιλ Χάινς, δήλωσε: «Έκανε καταπληκτική δουλειά κάθε φορά που αντιμετωπίζαμε τραυματισμούς ή ερχόντουσαν στην ομάδα νέοι παίκτες. Μας διδάσκει σαν ένας καθηγητής σχετικά με τα συστήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο Νταρούν Χίλιαρντ τόνισε: «Είναι ένας προπονητής – θρύλος. Ξέρει πως να δίνει κίνητρο στους παίκτες του, ξέρει πως να τους ωθεί στα όριά τους. Ξέρει να πετυχαίνει νίκες, είναι έξυπνος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης