Ο Δημήτρης Ιτούδης αισθάνθηκε πολλές φορές τη «δαμόκλειο σπάθη» πάνω από το κεφάλι του την περασμένη σεζόν, αλλά με την κατάκτηση της Euroleague, έπεισε τον Αντρέι Βατούτιν να τον διατηρήσει στην τεχνική ηγεσία της ΤΣΣΑ Μόσχας. «Είμαι ακόμη εδώ και με νέο συμβόλαιο» δήλωσε ο Ιτούδης σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ρωσικό Μέσο. Ο Έλληνας προπονητής τόνισε πως είχε προτάσεις από ομάδες του ΝΒΑ, αλλά προτίμησε την Ευρώπη και την ΤΣΣΚΑ. «Και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές ομάδες θα μπορούσαν να σταθούν στο ΝΒΑ!» τόνισε ο Δημήτρης Ιτούδης.

Ο Δημήτρης Ιτούδης είπε αρχικά: «Δε θα με έλεγα ονειροπόλο, αλλά πραγματιστή. Είμαι χαρούμενος εδώ που είμαι. Είχα καλές προτάσεις από το ΝΒΑ, ακόμη και φέτος, πριν ανανεώσω στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Έχω εργαστεί στους Πίστονς και στους Σίξερς στα Summer Leagues. Το μπάσκετ είναι ωραίο και στην Ευρώπη. Στην Euroleague κάθε παιχνίδι είναι σαν τελικός, σε αντίθεση με την κανονική περίοδο στο ΝΒΑ. Τα τελευταία 5 χρόνια έχω ακούσει πολλούς να ζητούν την παραίτησή μου. Αλλά είμαι ακόμη εδώ και με νέο συμβόλαιο. Αυτό που ενδιαφέρει εμένα είναι η άποψη της διοίκησης, των συνεργατών, των παικτών και του κόσμο της ομάδας. Κι είναι υπερήφανοι για αυτή. Ο κόσμος μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν “haters”. Μου δίνουν κίνητρο. Η Φενέρμπαχτσε τερμάτισε εκτός τριάδας φέτος. Είπε κανείς πως θα έπρεπε να φύγει ο προπονητής; Είχαν απουσίες λόγω τραυματισμών και για αυτό δεν τα πήγαν καλύτερα. Αυτό που μετρά για εμένα είναι τι λένε οι παίκτες μου. Έχουμε εξαιρετική ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια. Είμαστε σαν οικογένεια. Αυτοί ανέβασαν την ομάδα στο υψηλότερο σκαλί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ιτούδης αναφέρθηκε και στις διαφορές του ευρωπαϊκού μπάσκετ με το ΝΒΑ: «Και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές ομάδες θα μπορούσαν να σταθούν στο ΝΒΑ. Θα είχε ενδιαφέρον, μονό παιχνίδι ή σειρά. Αλλά το θέμα δεν είναι οι ομάδες οι ίδιες, αλλά η διαφορά στους κανονισμούς, στις διαστάσεις στο παρκέ και πολλά άλλα. Άλλοι κανονισμοί στο ΝΒΑ, άλλοι στη FIBA, άλλοι στο NCAA, άλλοι στην Euroleague. Για παράδειγμα, ο κανονισμός των 3″ έχει διαφορετική ερμηνεία. Θα μπερδευόταν ο κόσμος. Αφού το άθλημα είναι το ίδιο παντού, θα έπρεπε να είχαμε ίδιους κανονισμούς».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης