Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ νέων γυναικών ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Β’ κατηγορίας) στην Οράντεα της Ρουμανίας με την κατάληψη της ένατης θέσης.
Η προπονήτρια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Ελένη Καφαντάρη έκανε έναν απολογισμό της παρουσίας της ομάδας στη διοργάνωση, ενώ στάθηκε και στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν.

«Ο σχεδιασμός και η προετοιμασία της ομάδας ξεκίνησε με διαφορετικές προοπτικές. Είχαμε αρκετές απώλειες παικτριών από το ξεκίνημα της προετοιμασίας είτε λόγω τραυματισμών, είτε για δικούς τους προσωπικούς λόγους η κάθε μια. Συμπληρώσαμε την ομάδα με νέες παίκτριες προσπαθώντας να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Στα δυο φιλικά που παίξαμε στη Βουλγαρία υπήρχαν σαφή θετικά δείγματα.
Δυστυχώς γυρνώντας στη Θεσσαλονίκη είχαμε να αντιμετωπίσουμε και τον τραυματισμό της Αγγελικής Τζανετάτου που την έθεσε εκτός ομάδας, μια εβδομάδα πριν την έναρξη του Πανευρωπαϊκού. Ερχόμενοι στην Οράντεα και δεδομένου των συνθηκών δεν μπορέσαμε να μπούμε γρήγορα σε αγωνιστικό ρυθμό πράγμα που μας κόστισε, παρόλο που κοντράραμε ομάδες με καλύτερα ρόστερ από εμάς.
Επίσης στη φάση του ομίλου αντιμετωπίσαμε και ένα άλλο σοβαρό θέμα με πολλές παίκτριες να παρουσιάζουν προβλήματα γαστρεντερίτιδας με αποκορύφωμα να χάσουμε τις Τσινέκε Κατερίνα και Κατσαμούρη στα 3 από τα 5 παιχνίδια του ομίλου.
Παρ’όλα αυτά η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια βρήκε την ενέργεια και τα ψυχικά αποθέματα να κάνει δυο νίκες και να τελειώσει το Πανευρωπαϊκό έχοντας θετική εικόνα. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στις παίκτριές μου για την προσπάθειά τους και γιατί παρέμειναν ενωμένες μέχρι το τέλος εντός και εκτός γηπέδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η Ελένη Καφαντάρη έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στη γιατρό της ομάδας την κ. Τσακίρη που βρίσκεται χρόνια στο πλευρό των Εθνικών Ομάδων και στην οποία απονεμείθηκε το βραβείο Fair Play της διοργάνωσης.
«Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ στη γιατρό μας Βασιλική Τσακίρη που μας κάνει περήφανους για το ήθος και της προσφορά της όλα αυτά τα χρόνια στις Εθνικές ομάδες που εκτός από άριστη γιατρός είναι και εξαιρετικός άνθρωπος και είμαστε υπερήφανοι που της απονεμήθηκε από τη FIBA το βραβείο fair play της φετινής διοργάνωσης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης