Καντέρ: «Η ελευθερία δεν είναι δωρεάν»!

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019, 13:30
Καντέρ: «Η ελευθερία δεν είναι δωρεάν»!

O Ενές Καντέρ δεν κάνει βήμα πίσω. Την ώρα που οι Τούρκοι διεθνείς ποδοσφαιριστές επιλέγουν τον στρατιωτικό χαιρετισμό στους πανηγυρισμούς τους, ο Τούρκος σέντερ των Σέλτικς εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία, παρά τις καθημερινές απειλές θανάτου που δέχεται, όπως αναφέρει ο ίδιος.

Γεννημένος στη Ζυρίχη πριν από 27 χρόνια από Τούρκους γονείς, ο Καντέρ είναι ο αθλητής που έχει αγωνιστεί περισσότερο για να αντιμετωπίσει τις ιδέες και τις μεθόδους του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Gazzetta Dello Sport».

Mε αφορμή την επίθεση στη βόρεια Συρία κατά των Κούρδων, ο Καντέρ έγραψε στο Twitter: «Δεν έχω δει ούτε μιλήσει με τους γονείς μου εδώ και πέντε χρόνια. Ο πατέρας μου φυλακίστηκε. Οι αδελφοί μου δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Το διαβατήριό μου ανακλήθηκε. Έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος μου. Η οικογένειά μου δεν μπορεί να εγκαταλείψει τη χώρα. Κάθε ημέρα λαμβάνω απειλές θανάτου. Δέχομαι επιθέσεις, παρενοχλήσεις. Προσπάθησαν να με απαγάγουν στην Ινδονησία. Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019, 13:33