Την ικανοποίησή του για τις βελτίωση που παρουσίασε η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ των Ανδρών στα τρία φιλικά που έδωσε στο Κάουνας εξέφρασε ο Φώτης Κατσικάρης, μετά τη νίκη με 95-65 επί της Νέας Ζηλανδίας.

«Ήταν πολύ σωστός ο προγραμματισμός των φιλικών. Αρχίσαμε με το τουρνουά του Πο απέναντι σε πιο έτοιμες ομάδες. Στο Κάουνας αντιμετωπίσαμε μια πολύ δυνατή και αθλητική ομάδα που έχει τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει, όπως η Λιθουανίας, συνεχίσαμε απέναντι σε μια ομάδα που είναι στα μέτρα μας, όπως η Σλοβενία, και τελειώσαμε με τη Νέα Ζηλανδία» ανέφερε αρχικά ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ζήσεις σε μια προετοιμασία την εμπειρία του να αντιμετωπίσεις μια ομάδα που έρχεται από άλλη ήπειρο κι έχει τελείως διαφορετική φιλοσοφία. Αυτό θα μας βοηθήσει γιατί έχουμε τέτοιες ομάδες στον όμιλό μας και έτσι θα μπορέσουμε να προσαρμοστούμε σε καταστάσεις που δεν ζούμε καθημερινά. Στο πρώτο μέρος είχαμε πολλές δυσκολίες με πολύ υψηλό σκορ, με πολλά τρίποντα, πολλή κίνηση και πολλά σκριν. Στο δεύτερο ημίχρονο προσαρμοστήκαμε πολύ καλά, βέβαια και οι αντίπαλοι έμειναν από δυνάμεις, αλλά κι εμείς κάναμε τη δουλειά μας και ήμασταν σοβαροί μέχρι το τελευταίο λεπτό. Σίγουρα φεύγουμε ικανοποιημένοι σε αυτό το κομμάτι της δουλειάς έχοντας πάντα στόχο κάθε μέρα να είμαστε καλύτεροι και σε υψηλότερο ποσοστό έτοιμοι για την έναρξη του Μουντομπάσκετ».

Ερωτηθείς για το ποιο είναι το κομμάτι τον ικανοποιεί και ποιο τον προβληματίζει από τη μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας, ο Κατσικάρης επισήμανε: «Αυτό που με χαροποιεί και το είχα πει από την αρχή της προετοιμασίας είναι η αφομοίωση της φιλοσοφίας που μπορεί να είναι διαφορετική με ό,τι έχει συνηθίσει ο κάθε παίκτης στην ομάδα του. Μπορεί να μας λείπει η αθλητικότητα, ίσως και το ταλέντο σε σχέση με άλλες χώρες, αλλά στο κομμάτι του μπασκετικού IQ είμαστε πολύ ψηλά κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Και δεν είναι ότι οι παίκτες αφομοιώνουν ό,τι τους λέει ο προπονητής, αλλά νιώθω ότι τους αρέσει αυτό που κάνουν και είναι πολύ σημαντικό να νιώθει ο παίκτης καλά κι όχι να κάνει κάτι επειδή είναι υποχρεωμένος.

Αυτά που με προβληματίζουν είναι δύο κομμάτια. Το πρώτο είναι ότι έχουμε κάποια κενά διαστήματα και είναι δουλειά του προπονητικού τιμ ώστε οι παίκτες να είναι έτοιμοι και να έχουμε τη σωστή χημεία και τη σωστή πεντάδα την ανάλογη στιγμή. Το δεύτερο είναι το κομμάτι των ριμπάουντ, στο οποίο θα πρέπει να επιμείνουμε γιατί έχουμε τους ψηλούς που έχουμε, με την έννοια ότι δεν είναι τόσο αθλητικοί και θα πρέπει να γίνει πολλή δουλειά στο έδαφος. Είναι θετικό ότι ο Ίαν Βουγιούκας μέρα με τη μέρα φαίνεται ότι βρίσκει τα πατήματά του, ξεπερνά τον τραυματισμό του και θα είναι σημαντικό κάθε μέρα να είναι καλύτερος για να βοηθήσει την ομάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Ανεβάζει στροφές η Εθνική μας, 95-65 τη Ν. Ζηλανδία,
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014, 19:01

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης