Ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τόνε βγάλαμε! Πριν από το 2013 στο Ουισκόνσιν το όνομα Γιάννης ήταν σπάνιο και σίγουρα δε θύμιζε σε τίποτα την πόλη των ΗΠΑ, όμως πλέον το «Giannis» ίσως είναι και η πιο… local λέξη της περιοχής!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στα έξι χρόνια θητείας του στους Μπακς κατάφερε φέτος να φτάσει την ομάδα του Μιλγουόκι μία ανάσα πριν τους τελικούς του ΝΒΑ και το όνομά του έχει προκαλέσει φρενίτιδα στους Αμερικάνους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την USA Today, αρκετοί γονείς στις ΗΠΑ έχουν δώσει το όνομα «Γιάννης» στα παιδιά τους. Tο όνομα παρουσιάζει μια αύξηση της τάξεως του 135% σε σχέση με πέρσι και 662% από το 2016 κάτι που σημαίνει ότι ο Αντετοκούνμπο δεν αποτελεί μόνο σημείο αναφοράς στο Ουισκόνσιν, αλλά επηρεάζει πλέον τη ζωή των κατοίκων της πόλης και όχι μόνο. Πέρυσι 61 παιδιά πήραν το όνομα του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ τα 5 από αυτά ζουν στο Ουισκόνσιν, εκεί όπου εδερεύουν οι Μιλγουόκι Μπακς. Μάλιστα, ο αριθμός αναμένεται να πολλαπλασιαστεί στο κοντινό μέλλον.

Ο αθλητισμός, η μουσική και η δημοσιότητα δίνουν παραδοσιακά έμπνευση σε γονείς που βαφτίζουν αναλόγως τα τέκνα τους, όμως το 2018, δεν υπήρχε πιο πολυσυζητημένο όνομα στον πλανήτη των… σπορ από το «Γιάννης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φήμη του Γιάννη Αντετοκούνμπο φαίνεται πως έχει ξεπεράσει τα όρια του ΝΒΑ και έχει εξελιχθεί σε μια… τρέλα. Στόχος του ίδιου του Γιάννη πάντως είναι αρχικά να πάρει τον φετινό τίτλο του MVP στο ΝΒΑ, ενώ από τους χρόνου θα ήθελε να φτάσει με τους Μπακς στους τελικούς και να κατακτήσει το δαχτυλίδι του πρωταθλητή.

Ένα άλλο όνομα που βρίσκεται σε διαρκή άνοδο στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια είναι αυτό του Καϊρί Ίρβινγκ. Μέχρι το 2010 υπήρχαν όλοι κι όλοι 27 Καϊρί στην χώρα. Το 2011 έγιναν 138 και το 2018 έφτασαν τους 1.638.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης