Καταγγελία, σύμφωνα με την οποία διαιτητής της Basket League εργάζεται σε εταιρεία συμφερόντων του, κλήθηκε να σχολιάσει ο Βαγγέλης Λιόλιος.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, απαντώντας μεταξύ άλλων σε σχετική ερώτηση, αναρωτήθηκε «τι να κάνω, να τους διώξω»;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόλα αυτά τόνισε ότι δεν τον απασχολεί τι λέγεται και τι γράφεται και κάλεσε όποιον έχει στοιχεία, να τα προσκομίσει στον Εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα απάντησε ο Λιόλιος:

-για το δημοσίευμα πως υπάλληλος σε εταιρεία του είναι διαιτητής στην Basket League: «Για μένα μπορούν να λένε ό,τι θέλουν. Λέγανε και πριν τις εκλογές. Εγώ ξέρω ποιος είμαι και ο κόσμος ξέρει ποιος είμαι. Οι θεσμοί όμως δεν αγγίζονται. Για τον Λιόλιο ας πουν ό,τι θέλουν. Και στις εκλογές τα ίδια έλεγαν και έχασαν. Αν κάποιος έχει στοιχεία, ας πάει στον εισαγγελέα. Τα media αρκούν; Ας με καλέσει ο εισαγγελέας. Δεν κάνουν κακό σε μένα, αλλά στο ελληνικό μπάσκετ. Δεν με πειράζει να κάνουν κακό σε μένα, αλλά στο ελληνικό μπάσκετ. Οποιοσδήποτε θεωρεί πως κάνω μια παράνομη πράξη, έχει κάθε δικαίωμα να κάνει μια αγωγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σέβομαι πάντα τις αποφάσεις των δικαστηρίων, ακόμη κι αν είναι άδικες. Εδώ στη θέση που είμαι πρέπει η παρακαταθήκη που θα αφήσω να είναι η νομιμότητα. Δεν ξέρω αν θα πετύχουμε τους στόχους μας, αν θα πάρουμε ευρωπαϊκά κλπ, αλλά θα αφήσω παρακαταθήκη στον επόμενο τη νομιμότητα. Μπορεί να κάνω 100 λάθη, θα ζητήσω συγγνώμη αν έχω κάνει κάτι λάθος. Αλλά δεν θέλω να πληγώνεται μέσω εμού το ελληνικό μπάσκετ.

Όλα αυτά που γράφονται είναι μια παραφιλολογία που δεν μας κάνει καλό. Όλοι θαυμάζουμε το επιχειρηματικό μοντέλο του ΝΒΑ και εκεί έχουν μια βασική αρχή. Μην τολμήσει κανείς να κάνει νύξη κατά του προϊόντος. Τους έχετε για τρελούς; Προφυλάσσουν το προϊόν τους.

Μην κάνουμε άλλο τοξικό το ελληνικό μπάσκετ. Μπορούμε να το κάνουμε νούμερο ένα στον κόσμο. Αν φταίω σε κάτι, να το διορθώσω, αλλά εδώ ήρθαμε για να βοηθήσουμε το ελληνικό μπάσκετ.

Μου λέτε αν κάποιος είχε επιχειρηματικά ένα μαγαζί… Τι να κάνω, να τους διώξω; Η ομοσπονδία είναι ένας οργανισμός και κάθε οργανισμός πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του. Απολογούμαι πρώτα στο ΔΣ και τη ΓΣ, θεσμικά και δέχομαι τις κριτικές όλες. Στη γενική συνέλευση που κουβεντιάσαμε, ήταν θετικοί κατά 96%. Αυτούς τους ανθρώπους δεν θα τους ακούσω;

Έχουν γραφτεί πάρα πολλά αυτό το διάστημα για τη λειτουργία της ΕΟΚ, που αν τα πιάσουμε ένα-ένα είναι παραπληροφόρηση. Και δεν με πήραν να με ρωτήσουν. Η ΚΕΔ έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο. Ορίστηκε από το ΔΣ, αλλά υπεύθυνος για τη συνολική λειτουργία είμαι εγώ. Εγώ θα κριθώ στο τέλος και θα κριθώ από όλο τον κόσμο. Κάθε μέλος της ΚΕΔ λειτουργεί εν συνόλω να κάνει τη δουλειά του χωρίς παρέμβαση από κανέναν».

-τον συνεργάτη του, κ. Μαυραγάνη: «Είναι φίλος μου. Οι προσωπικές μου φιλίες δεν μπαίνουν στο κάδρο πουθενά».

Πηγή: sport-fm.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης