Λιόλιος: «Σύσταση επιτροπής για την εγγραφή σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021, 14:30
Λιόλιος: «Σύσταση επιτροπής για την εγγραφή σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ»

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, πρότεινε, με σημερινή τοποθέτησή του, να συσταθεί επιτροπή εντός της ΕΟΚ για να μεσολαβήσει με θεσμικό ρόλο προς τη ΓΓΑ, ώστε να διερευνηθούν τα κωλύματα που έβγαλαν κάποια σωματεία εκτός εκλογικής διαδικασίας.

«Καλούμε όλα τα μέλη που συμμετέχουν στην προσωρινή διοίκηση να πάρουν θέση και να σταθούν εμπράκτως με αυτό τον τρόπο στο πλευρό των σωματείων όχι για λόγους εντυπωσιασμού αλλά για λόγους ουσίας» τονίζει ο Βαγγέλης Λιόλιος.

Αναλυτικά, στην ιστοσελίδα του συνδυασμού «Δώσε Πάσα» με επικεφαλής τον Βαγγέλη Λιόλιο, αναφέρεται:

«Όπως έχει δηλώσει από χθες ο κ. Λιόλιος, επικεφαλής της ομάδας "Δώσε Πάσα", πέρα από τη βασική υποχρέωση της προσωρινής διοίκησης της Ομοσπονδίας για προκήρυξη εκλογών, θα πρέπει σημειολογικά το πρώτο μέλημά της να αφορά την άμεση σύσταση επιτροπής εντός της ΕΟΚ (αποτελούμενη από δικηγόρο, διοικητικούς υπαλλήλους και αρμόδιο επί οικονομικών ζητημάτων) που θα αναλάβει να υποστηρίξει τα σωματεία και να μεσολαβήσει με θεσμικό ρόλο προς τη ΓΓΑ, ώστε να διερευνηθούν τα κωλύματα που τους έβγαλαν εκτός εκλογικής διαδικασίας.

»Ο ρόλος της Ομοσπονδίας είναι να υπηρετεί και να στέκεται αρωγός στα προβλήματα των Σωματείων σεβόμενη τους νόμους του κράτους και όχι να αποφασίζει κατά το δοκούν την εφαρμογή τους.

»Καλούμε λοιπόν όλα τα μέλη που συμμετέχουν στην προσωρινή διοίκηση να πάρουν θέση και να σταθούν εμπράκτως με αυτό τον τρόπο στο πλευρό των σωματείων όχι για λόγους εντυπωσιασμού, αλλά για λόγους ουσίας.

»Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση πως αυτό είναι καθήκον της Ομοσπονδίας, αλλά αν για μια ακόμη φορά η εφαρμογή των νόμων και ο σεβασμός στους θεσμούς γίνει “α λα καρτ” τότε τα μέλη του "Δώσε Πάσα" που συμμετέχουν στη προσωρινή Διοίκηση της Ομοσπονδίας θα είναι στο πλευρό των Σωματείων για να τα ενημερώσουν και να επιλύσουν τα όποια προβλήματά τους».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021, 14:55