Οι νίκες στους αγώνες με τη Λετονία και τη Βουλγαρία για τον 8ο προκριματικό όμιλο του Ευρωμπάσκετ 2022 είναι ο στόχος της εθνικής ομάδας μπάσκετ των ανδρών στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

Ο εκ των αρχηγών του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τόνισε, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, ότι «πάμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, να συνεχίσουμε όπως τελειώσαμε, με νίκες σε αυτούς τους προκριματικούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο άσος του Προμηθέα Πατρών αναφέρθηκε και στα νέα πρόσωπα που έχουν συμπεριληφθεί στην αποστολή της «γαλανόλευκης» και επισήμανε ότι «είναι μικρό το χρονικό διάστημα που έχουμε για να δεθούμε ως ομάδα», αλλά υπογράμμισε πως «είμαστε παιδιά που γνωριζόμαστε από άλλα παράθυρα, έχουμε βρεθεί και μαζί σε άλλες εθνικές με κάποιους, οπότε έχουμε μια βάση. Και έχουμε κι έναν προπονητή που είναι ίδιος αρκετά χρόνια, τον Θανάση Σκουρτόπουλο».

«Εϊναι μια καινούρια εμπειρία. Εξαιτίας του κορωνοϊού πάμε σε μία φούσκα. Μία ακόμη που θα βιώσει το μπάσκετ, καθώς έχουν γίνει πολλές διοργανώσεις έτσι, ώστε να μποροούν να εφαρμόζονται όλα τα πρωτόκολλα υγείας μέσα σε μια δύσκολη κατάσταση» είπε αρχικά ο Μάντζαρης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους νέους παίκτες που κλήθηκαν στην εθνική:

«Θα βρεθούμε μια εβδομάδα σε μία πόλη όλοι μαζί. Σίγουρα είναι μικρό το χρονικό διάστημα που έχουμε για να δεθούμε ως ομάδα, αλλά είμαστε παιδιά που γνωριζόμαστε από άλλα παράθυρα, έχουμε βρεθεί και μαζί σε άλλες εθνικές με κάποιους, οπότε έχουμε μια βάση. Και έχουμε κι έναν προπονητή που είναι ίδιος αρκετά χρόνια, τον Θανάση Σκουρτόπουλο. Πάμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, να συνεχίσουμε όπως τελειώσαμε, με νίκες σε αυτούς τους προκριματικούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με τη στη συνύπαρξη παλιών και νέων παικτών στην εθνική τόνισε: «Υπάρχουν καινούρια και παλιότερα παιδιά. Είναι στο χέρι εμάς των παλιότερων να βάλουμε στο κλίμα τα πιο νέα παιδιά, γιατί, όπως όλοι ξέρουμε, η Εθνική Ομάδα έχει μέλλον, υπάρχει ταλέντο. Είναι ευκαιρία και γι’ αυτά τα παιδιά να πάρουν εμπειρίες, ώστε να μπορέσουν κάποια στιγμή να στελεχώσουν την Εθνική Ανδρών και στις μεγάλες διοργανώσεις».

Τέλος, ο Μάντζαρης μίλησε και για την «παρθενική» κλήση του στο αντιπροσωπευτικό συγκροτημα, υπογραμμίζοντας: «Δεν είμαι τόσο παλιός… Θυμάμαι την πρώτη μου κλήση, πριν πάω στον Ολυμπιακό, με τον Ηλία Ζούρο τότε, που ήμουν στη θέση παιδιών όπως είναι ο Φλιώνης ή ο Ρογκαβόπουλος. Μακάρι να έχουν ένα λαμπρό μέλλον και να ζήσουν πολλές στιγμές με την Εθνική Ομάδα και να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν γι’ αυτή τη φανέλα, γι’ αυτή τη χώρα, γιατί πραγματικά το αξίζει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης